Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συμβάσεις εργασιακού μεσαίωνα καταγγέλλει τη ΔΕΠΟΔΑΘ η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Θήβας


Καταγγέλλουμε τις συμβάσεις εργασιακού μεσαίωνα που υπογράφει η Διαδημοτική Επιχείρηση (ΔΕΠΟΔΑΘ) Θήβας με τους εργολάβους για την πρόσληψη εργαζομένων και στηρίζει η συντηρητική παράταξη του Δήμου Θήβας με τον πρόεδρο της και σημερινό Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε .
Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός αυτό αλλά μας προβληματίζει το ότι (τα παρελκόμενα)συναποφασίζουν και συνυπογράφουν την τακτική του εργασιακού μεσαίωνα όταν στο παρελθόν είχαν καταλάβει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ωρύονταν ότι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Τι άλλαξε σήμερα και ο πρώην πρόεδρος της ΟΣΠΑ και σημερινός επικεφαλής της μειοψηφίας του Συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Ενότητα» και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Θήβας καθώς και μέλος της ΔΕΠΟΔΑΘ κ. Σταμάτης Χαλβατζής ευθυγραμμίζεται με την συντηρητική πολιτική όταν από τον προϋπολογισμό του ο Δήμος της Θήβας επιχορηγεί ουσιαστικά την ΔΕΠΟΔΑΘ με 900.000 ευρώ, και το 1/3 εξ αυτών δηλαδή 300.000 ευρώ περίπου καρπώνονται 3 εργολάβοι με προγραμματικές συμβάσεις που ουσιαστικά μισθώνουν τους εργαζόμενους στην Διαδημοτική Επιχείρηση; Η σημερινή συντηρητική παράταξη που διοικεί τον Δήμο της Θήβας παρουσιάζεται με δύο πρόσωπα.
Από τη μια συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου που παραμένουν απλήρωτοι και από την άλλη υπογράφει τις συμβάσεις εργασιακού μεσαίωνα, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τις σκληρές πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα σε βάρος όλων των εργαζομένων.
Ο Γρ. Ορ. ΠΑΣΟΚ ΘΗΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: