Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στέλνει ο Βαγγέλης Τετριμίδας


κ.κ. Συνάδελφοι / Δήμαρχοι
Με αφορμή την είδηση των τελευταίων ημερών για την κίνηση ευρωπαίων πολιτών με το όνομα «Η έκκληση της Νάντης» και με το σύνθημα «Είμαστε Όλοι Έλληνες», οι οποίοι σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη δοκιμαζόμενη οικονομικά πατρίδα μας, ζητούν να πολιτογραφηθούν συμβολικά Έλληνες Πολίτες, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις παρακάτω σκέψεις:

1. Είναι ανθρώπινα συγκινητικό να βλέπεις αλλογενείς κι αλλοεθνείς ανθρώπους με ιδιαίτερη πνευματική καλλιέργεια (διανοούμενοι , συγγραφείς, καλλιτέχνες κ.λ.π.), να δηλώνουν την ίδια με τη δική μας πολιτισμική καταγωγή
2. Είναι πατριωτικά παρήγορο να μας θυμίζουν οι άλλοι, ότι δυτικός πολιτισμός δεν σημαίνει μηχανές και μηχανισμοί αλλά αξίες συνείδησης, που φύτρωσαν και άνθισαν κάποτε σε αυτό τον τόπο, που εμείς σήμερα ζούμε.
3. Είναι εθνικά ελπιδοφόρο ή δημιουργία εκτός των συνόρων μας φιλελληνικών εστιών, όχι από εθνικιστικούς σοβινισμούς ή από προσδοκίες για οικονομικούς προσπορισμούς αλλά για την αναβίωση του ιδεώδους του καλού κα’γαθού» Πολίτη, που πύρωνε την Παιδεία της Δύσης μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Θεωρώντας ότι η ευθύνη μας ως Δημάρχων δεν εξαντλείται (δεν πρέπει να εξαντλείται) στην επίλυση των προβλημάτων των τοπικών μας κοινωνιών αλλά χρεωστούμε χρέος στα ευρύτερες προσπάθειες για την αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας της ελληνικής Πατρίδας, θα ήθελα να σας προτείνω να συμπαρασταθούμε ως Π.Ε.Δ. σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που αναπτύσσονται από το εξωτερικό.

Στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου μας μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες για τους τρόπους ενίσχυσης των κινήσεων αυτών. Προς το παρόν σας παρακαλώ να εξετάσετε την περίπτωση δημιουργίας ενός διαύλου επικοινωνίας και γνωριμίας μας με τους ανθρώπους αυτούς με σκοπό την ολιγοήμερη φιλοξενία τους το προσεχές καλοκαίρι σε καταλύματα των Δήμων μας ως ένδειξη αναγνώρισης της διάθεσής τους, της στάσης τους και των προσπαθειών τους.


Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας
Βαγγέλης Τετριμίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: