Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας για τους διοριστέους Εκπαιδευτικούς


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, με απόφασή του στη συνεδρίασή του της 11-1-2012, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αδιόριστων εκπαιδευτικών για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση.

Το νέο σχολείο που ετοιμάζεται για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το Υπουργείο Παιδείας είναι ένα σχολείο με λιγότερα σχολεία, λόγω συγχωνεύσεων, (ενώ ετοιμάζονται και άλλες), συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, χωρίς βιβλία, με κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Το νέο σχολείο είναι ένα σχολείο γενικευμένης εφαρμογής των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για τους εκπαιδευτικούς (ΑΜΩ, Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου, ΑΚΩ, Αναπληρωτές Κανονικού Ωραρίου, ωρομίσθιοι, προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ), με υποχρεωτικές μη εθελοντικές μετακινήσεις, με μισθούς πείνας, με το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, ειδικά για τους νεοδιόριστους. Είναι φανερό ότι με τα δεδομένα αυτά δεν προσφέρεται σε όλους τους μαθητές η παιδεία που απαιτείται και από τους ίδιους αλλά και από την εποχή, και υπαγορεύεται από τις ανάγκες της κοινωνίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

1.800 διοριστέοι εκπαιδευτικοί , μέσω ΑΣΕΠ και μέσω προϋπηρεσίας (40%) που εδώ και 3 χρόνια παραμένουν αδιόριστοι ,1.500 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των κατηγοριών 24μηνου και 30μηνου, που «θα απορροφηθούν σύμφωνα με το υπουργείο με βάση τις ανάγκες των σχολείων» (υπουργείο παιδείας) εδώ και ενάμιση χρόνο, περιμένουν άμεση απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας.\

Συμπαραστεκόμαστε στους αδιόριστους και διεκδικούμε μαζί τους :

ü Άμεσους Διορισμούς όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών

ü Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü Κατάργηση του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου- ΄΄φτωχολογίου΄΄

ü Να αρθεί το κλείσιμο σχολείων, η κατάργηση ειδικοτήτων. Να καταργηθούν οι συμπτύξεις τμημάτων. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

ü Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Όχι στην άρση της μονιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: