Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πρόσθετα κονδύλια 1,4 δισ. ευρώ διεκδικεί η ΚΕΔΕ


Η χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2012 θα βρεθεί σε λίγο στο επίκεντρο συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών με θέμα τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2012 για την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί νέα συνάντηση μεταξύ των δύο μερών για σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λάβει το 2012 περίπου 2,4 δισ. ευρώ, όταν πριν από έξι μήνες οι τότε υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών είχαν αναγνωρίσει ότι το ελάχιστο λειτουργικό κόστος των δήμων είναι 3,8 δισ. ευρώ και ότι κάτω από αυτό οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Η ΚΕΔΕ υπογράμμισε χθες ότι αν ο Προϋπολογισμός 2012 ψηφιστεί στην Ολομέλεια ως έχει, οι δήμοι, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες μισθοδοσίας του προσωπικού και βασικών λειτουργικών αναγκών, θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση.

Ο κ. Σαχινίδης αναγνώρισε τις ανάγκες των δήμων και τα προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο ξεκαθάρισε πως υπό τις υφιστάμενες συνθήκες οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των ΟΤΑ δεν μπορούν να αυξηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, αν και στη σημερινή συνάντηση δεν αλλάξουν τα δεδομένα, η ΚΕΔΕ προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλο. Πηγή www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: