Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Τη Δευτέρα οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογικές βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση σε δεκάδες τμήματα στην πλειονότητα των επιστημονικών πεδίων.
Όπως επισημαίνουν πολλοί εκπαιδευτικοί, φέτος αναμένεται να υποχωρήσουν τα επίπεδα στα παιδαγωγικά τμήματα που, τα τελευταία χρόνια, ήταν πολύ υψηλά.
Οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς αυτές οδηγούν κατευθείαν σε απασχόληση.
Οι μεγαλύτερες πτώσεις αναμένονται στα τμήματα του δεύτερου και τέταρτου πεδίου, που περιλαμβάνουν φυσικομαθηματικές σχολές και σχολές των Πολυτεχνείων, αλλά και στις νομικές σχολές.
Στο τρίτο πεδίο, ίσως θα είναι μία από τις λίγες χρονιές που θα παρατηρηθεί πτώση στις ιατρικές σχολές της περιφέρειας, χωρίς να αποκλείεται ελάχιστη πτώση και στα κεντρικά πανεπιστήμια.
Μεγάλες πτώσεις των βάσεων φαίνεται ότι θα σημειωθούν, επίσης, στο πέμπτο πεδίο των οικονομικών σχολών.
Τέλος, ορισμένοι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι μικρού εύρους άνοδος θα καταγραφεί σε σχολές μεσαίας ζήτησης και σε ορισμένες ξένες φιλολογίες.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: