Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

«Να γίνει το ξεκαθάρισμα των προγραμμάτων μέχρι τον Σεπτέμβρη» ζήτησε από τους Περιφερειάρχες ο Θ. Μωραϊτης…




Τετάρτη το Περιφερειακό στη Λαμία, σήμερα ο κ. Περγαντάς στην Αθήνα όπου συμμετείχε στον πρώτο κύκλο συναντήσεων εργασίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνου Μωραΐτη ( με τους αιρετούς Περιφερειάρχες της χώρας με στόχο την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Οι συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχε και η Ειδική Γραμματέας κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου, πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, ενώ τονίστηκε και από τις δυο πλευρές η ανάγκη συντονισμού, αλλά και πιο τακτικής επαφής. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε διεξοδικά για τα νέα δεδομένα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το ΕΣΠΑ, την πορεία της αναθεώρησης καθώς και τα δέκα βήματα που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία για την επιτάχυνση του και ειδικότερα για την ανάγκη απένταξης των «νεκρών έργων», ώστε να προχωρήσουν άλλα ώριμα έργα.
Τέλος, ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη να τηρηθεί ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα.
Πιο συγκεκριμένα:


  • Άμεση ολοκλήρωση της γραπτής διαδικασίας των επιτροπών παρακολούθησης.
    Να ανοίξουν όλοι οι κωδικοί μέχρι τέλος Αυγούστου. Να δημοσιευθούν προσκλήσεις όπου δεν έχει γίνει.


  • Να ξεκινήσει άμεσα η μεθοδολογία για τον εντοπισμό ώριμων έργων με στόχο να έχουμε αποτελέσματα τον Σεπτέμβρη.


  • Να γίνει το ξεκαθάρισμα των προγραμμάτων μέχρι τον Σεπτέμβρη.


  • Να προσδιορισθούν επακριβώς τα έργα flagships της κάθε περιφέρειάς μέχρι τον Σεπτέμβρη, ώστε να επικεντρωθούν από κοινού οι προσπάθειές για την ωρίμανση και υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: