Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η λογοκρισία υποκρύπτει και φασίζουσα νοοτροπία;



Στο μπλογκ του Βοιωτού έγινε ένα σχόλιο ανώνυμο στην ανάρτηση με τίτλο «Έλεγχος πρόσβασης υπαλλήλων στον Δήμο Λιβαδειάς» το οποίο ο διαχειριστής το ανάρτησε: «αν δεν δώσουν κάρτα ελευθέρας στους θαμώνες του 4 ου ορόφου θα κάνω «ΔΙΑΒΗΜΑ»...», με σαφέστατο τον υπαινιγμό για τη γνωστή εφημερίδα λόγω των εισαγωγικών. Στο συγκεκριμένο μπλόγκ εστάλη απάντηση με την υπογραφή Γ.Μ. την οποία ο διαχειριστής μέχρι τώρα δεν έχει αναρτήσει. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους…
Όχι μόνο «Διάβημα» αλλά και… τούμπες να κάνεις ανώνυμε και εσύ και ο βοιωτός όσο χρησιμοποιείτε την «κουκούλα» και γράφετε ανώνυμα (προκειμένου να συκοφαντήσετε) είτε γιατί φοβάστε να πείτε δημόσια με ονοματεπώνυμο την άποψή σας (σωστή ή λάθος, δεν έχει σημασία), είτε γιατί έχετε κάτι να κρύψετε οι πολίτες δεν θα σας πάρουν ποτέ στα σοβαρά.
Οι πολίτες και οι αναγνώστες ήδη έχουν κάνει τις επιλογές τους και έχουν κάνει «Διάβημα»! Όσο για την ουσία της υπόθεσης για το αν δηλαδή ο δήμος πρέπει αν ελέγχει την είσοδο και την έξοδο των υπαλλήλων του συμφωνώ με το ότι «τους υπαλλήλους δεν τους αντιμετωπίζουν σα να είναι εκ φύσεως κοπανατζήδες», τους κοπανατζήδες όμως ναι!

Γ.Μ.

Υ.Γ. Συνάδελφοι μπλόγκερ παρακαλώ για την δημοσίευση του κειμένου ως μια απόδειξη ότι τα μπλογκ προωθούν την ελευθερία της σκέψης και του λόγου και όχι την λογοκρισία. Είναι κάτι που στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πρέπει να διαφυλάξουμε «ως κόρη οφθαλμού»

Δεν υπάρχουν σχόλια: