Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Παρεμβάσεις στο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ από τις Β. Τσόνογλου και Αρ. Αγάτσα



Κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών στη Βουλή , όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των Ταξί , η κα Τσόνογλου έκανε παρέμβαση στην οποία ανέφερε: «Τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι δύο, πρώτον πολιτικό και δεύτερον νομικό Ως προς το πρώτο ,ατυχώς υπήρξε πολιτική αστοχία γεγονός που ακύρωσε σχετικά προς την κοινή γνώμη την μεγάλη πρόσφατη επιτυχία της Κυβέρνησης ως προς την διαχείριση της οικονομικής μας κρίσης . Ως προς το δεύτερο ,η έλλειψη νομοθετικού κενού δημιούργησε τα γνωστά προβλήματα αφού παρήλθε η ημερομηνία της 2ας Ιουλίου ,όπου προέβλεπε την έκδοση Π.Δ. , το οποίο θα έθετε περιορισμούς στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. Η έλλειψη αυτή επιβάλει άμεσα νομοθετικής ρύθμισης και επί της ουσίας θα πρέπει οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη τους πληθυσμιακά και κοινωνικά κριτήρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και αν δεχθούμε την πληθυσμιακή αναλογία 2/1000 (πρόταση Ρέππα) ήδη στις επαρχίες Θήβας και Λιβαδειάς έχουν καλυφθεί οι θέσεις και δεν υπάρχει περιθώριο για χορήγηση νέων αδειών. Επιβάλλεται να αποκατασταθούν άμεσα οι σχέσεις μεταξύ του Υπουργείου και των ιδιοκτητών Ταξί ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση ο γόνιμος διάλογος που θα φέρει ευνοϊκά αποτελέσματα». Στο τέλος της τοποθέτησης της η Βουλευτής παρέδωσε στον Υπουργό κο Ιωάννη Ραγκούση το ψήφισμα της Ένωσης ιδιοκτητών Ραδιοταξί Θήβας «Ο ΚΑΔΜΟΣ»’.

Αρ. Αγάτσα: «Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση …»

Παρέμβαση στον ΚΤΕ Μεταφορών και Υποδομών έκανε και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα για το επίμαχο θέμα των ιδιοκτητών ταξί.
Η κυρία Αγάτσα μετέφερε στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση τις θέσεις των Βοιωτών ιδιοκτήτων ταξί (Θήβας και Λιβαδειάς) με τους οποίους είχε συναντηθεί και επικοινωνήσει τις προηγούμενες μέρες. Η Βουλευτής επισήμανε πως πρόκειται για ένα μεγάλο κοινωνικό κλάδο που δουλεύει στο δρόμο με δύσκολες συνθήκες και που εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό πολιτών. Επίσης τόνισε τις διαφορές που υπάρχουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και την περιφέρεια και μετέφερε την άποψη των ιδιοκτητών ταξί ότι υπάρχει μία συμφωνία με τον προηγούμενο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα.
Υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για να μην πληγεί ο τουρισμός, αλλά και η καθημερινότητα των πολιτών που χρησιμοποιούν το ταξί ως μεταφορικό μέσο. Πρότεινε δε στον κ. Ραγκούση, ο οποίος μίλησε για συνέχιση του διαλόγου, να ορίσει χρονοδιάγραμμα διαλόγου για το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: