Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΚΕΔΚΕ: Θετική και εποικοδομητική εξέλιξη για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων και ανοικτών ζητημάτων των Δήμων




Θετική και εποικοδομητική εξέλιξη για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων και ανοικτών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι της χώρας χαρακτήρισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ το γεγονός ότι, το υπουργείο Εσωτερικών «ξανάνοιξε τις πόρτες» του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εγκαινιάστηκε ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δύο μερών, μετά τη χθεσινή συνάντηση της με τον υπουργό Χ. Καστανίδη και τον υφυπουργό Π. Κουκουλόπουλο.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ εκτιμά ότι βρέθηκαν κοινοί τόποι και τρόποι αντιμετώπισης τόσο των επειγόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, όσο και των αστοχιών, εκκρεμοτήτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Η ΚΕΔΚΕ χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν σκοπεύει να «φορτώσει» στην ήδη συρρικνωμένη τακτική επιχορήγηση των δήμων, τόσο το κόστος του προγράμματος εξυγίανσης των δήμων, όσο και τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού προγράμματος της Αυτοδιοίκησης «ΕΛΛΑΔΑ», καθώς και το ότι επιδιώκεται η ενεργότερη εμπλοκή και συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Επίσης κρίνει ως ζωτικής σημασίας την επανενεργοποίηση της κοινής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΚΕ για την από κοινού αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία τελευταία είχε αδρανοποιηθεί.
Τέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι έγινε δεκτό από του υπουργείο Απασχόλησης το αίτημα της ΚΕΔΚΕ για αύξηση της μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδότησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Σημειώνεται ότι κατόπιν αυτής της εξέλιξης καλύπτεται το σύνολο των αιτημάτων των ωφελουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: