Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ για κατάργηση της εγγυητικής επιστολής που ζητά η ΔΕΗ για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών



Με αφορμή τα όσα περιλαμβάνονται στην πρόσφατη 7η ανακοίνωση της ΔΕΗ σε εφαρμογή του Ν. 3851/2010, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τονίζει πως «κρίνεται εκ νέου απόλυτα αναγκαίο, να υιοθετηθεί η πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ, για την κατάργηση της υποχρέωσης από τους επαγγελματίες αγρότες κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ύψους 15.000 €, κατά την υπογραφή σύνδεσης του Φ/Β σταθμού τους με το δίκτυο της ΔΕΗ, στην περίπτωση κατά την οποία διαθέτουν τραπεζική έγκριση χρηματοδοτικής μίσθωσης από για την υλοποίηση του έργου».
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, η έγκριση της χρηματοδοτικής μίσθωσης καθιστά πλήρως διασφαλισμένη την υλοποίηση της επένδυσης του φωτοβολταϊκού σταθμού και συνεπώς περιττή την πρόσθετη οικονομική και χρονική επιβάρυνση των επαγγελματικών αγροτών για την έκδοση εγγυητικής επιστολής από πιστωτικό ίδρυμα.
Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Καραμίχας επισημαίνει πως κρίνεται αναγκαία η παρέμβασή του υπουργού για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου θέματος των επαγγελματιών αγροτών.
Σημειώνεται πως η εν λόγω επιστολή κοινοποιείται στον κ. Κ. Μαθιουδάκη, Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ΥΠΕΚΑ, στον κ. Τ. Χαβιαρόπουλο, Προϊστάμενο YEE/ ΑΠΕ /ΥΠΕΚΑ, στον κ. κ. Δ. Αντωνόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΣΜΗΕ, καθώς και στον κ. Ν. Δρόσσο, Γενικό Διευθυντή Δικτύων ΔΕΗ. Πηγή www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: