Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο Θ. Τουσιάδης* για το Atalanti Hills…





Λαμία 19 Ιουλίου 2011
Αρ. Πρ. : 1120
Προς : ΜΜΕ


Με τον καινούργιο υπουργό στο ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και από όσα ακούσαμε προ ημερών , εδώ στην Λαμία, από την Γραμματέα του Υπουργείου κ. Καραβασίλη φαίνεται ότι πλέον μπήκε στην τελική ευθεία η λύση των προβλημάτων που χρόνιζαν, για ορισμένες προτάσεις για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην χώρα μας και οι οποίες δεν προχωρούσαν επί πολλά χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας και της τυπολατρίας . Βεβαίως εμάς εδώ στην Στερεά Ελλάδα μας ενδιαφέρει αυτή η εξέλιξη γιατί υπάρχει σε εκκρεμότητα η προτεινομένη επένδυση τού Atalanti Hills στην περιοχή της Λοκρίδος. Επιτέλους τώρα μετά από πολλά χρόνια κάποιος θα αποφασίσει και θα υπογράψει εάν στο Έξαρχο υπάρχει δάσος ή λιβάδι , εάν η περιοχή ανήκει σε ιδιώτες ή στο δημόσιο και τελικά θα αποφασίσει εάν η επένδυση θα γίνει ή εάν δεν θα γίνει, οπότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για κάτι άλλο. Πράγματα απλά τα οποία όμως η γραφειοκρατία τα είχε μετατρέψει σε δυσεπίλυτα έως άλυτα. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι μόνον βοηθώντας την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία μπορούμε να ελπίζουμε σε οικονομική ανάπτυξη και για να γίνει αυτό, για να πείσουμε ιδιώτες , Έλληνες ή ξένους να επενδύσουν, πρέπει να ξεκολλήσουμε από τους τύπους να δούμε την ουσία και να προχωρούμε γρήγορα και με βάση την λογική
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση 37 ετών τελικά αποφάσισε να κάνει αυτό το απαραίτητο βήμα για την πρόοδο και την ανάπτυξη , να αποφασίζει γρήγορα και με βάση την λογική. Κάλιο αργά παρά ποτέ . Περιμένουμε όμως να δούμε και τα αποτελέσματα.

*O Θ. Τουσιάδης είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος, «Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος» (Προμηθέως 4 - Λαμία, τηλ.: 6937033981, e-mail: Tomas@hotmail.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: