Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δεντροφύτευση στο Μοσχοπόδι!

Δεκάδες δέντρα διαφόρων ειδών φύτεψαν το πρωί οι μαθητές της Τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Θήβας στο καμένο δάσος του Μοσχοποδίου. Η εθελοντική δεντροφύτευση έγινε στο πλαίσιο συμμετοχής των παιδιών σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου τους.
Συμπαραστάτης της δράσης αυτής ήταν ο Δήμος Θηβαίων (υπηρεσία κήπων) που προσέφερε προσωπικό και σκαπτικά εργαλεία καθώς και το Δασαρχείο που προμήθευσε τα δενδρύλλια.
Παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Γιάννης Παπαδημητρίου ο οποίος μάλιστα βοήθησε τους μαθητές. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε χαρακτηριστικά: «Οι μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Μήνυμα για την προστασία της φύσης και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος» και ευχήθηκε το παράδειγμα των νέων να ακολουθήσουν όλοι οι πολίτες. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους για την προστασία του Δάσους του Μοσχοποδίου και συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους. Αμέσως μετά ο κ. Παπαδημητρίου βρέθηκε στο ΕΠΑΛ Θήβας όπου το σχολείο σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Βοιωτίας διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: