Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Επίκαιρη Ερώτηση για τις καταστροφές στο Σαράντι κατέθεσε ο Μιχ. Γιαννάκης


Υπόλογος για τις καταστροφές είναι ο Υπουργός Υποδομών για τις καταστροφές στον Οικισμό Σαράντι, αφού τόσο οι υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και η εποπτευόμενη από τον Υπουργό ΕΥΔΑΠ δεν προχώρησαν στις εργασίες συντήρησης του καναλιού του Μόρνου σύμφωνα με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Υποδομών ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

«Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών ομολογεί με τις δηλώσεις του ότι υπαίτιες για την καταστροφή είναι οι διαρροές του καναλιού» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον καταλογισμό ευθυνών, την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2011

ΘΕΜΑ: «Καταλογισμός Ευθυνών και Ανάγκη Άμεσης Καταβολής Αποζημιώσεων στο Σαράντι Βοιωτίας»

Κύριε Υπουργέ,

Οι πρόσφατες ζημιές στο Σαράντι του νομού Βοιωτίας έχουν φέρει σε απόγνωση τους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων τις οποίες ομολόγησε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γενικό Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, υπήρχαν διαπιστωμένες διαρροές από το κανάλι του Μόρνου που διέρχεται από την περιοχή. Παρόλα αυτά, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ και του Υπουργείου Υποδομών, ουδέποτε προχώρησαν στα αναγκαία έργα συντήρησης του καναλιού. Αποτέλεσμα της ολιγωρίας των αρμοδίων υπηρεσιών ήταν να σημειωθούν τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες, σπίτια, το οδικό δίκτυο και τις λοιπές υποδομές, ενώ υπέστη τεράστιες ζημιές μια από τις ωραιότερες παραλίες του νομού Βοιωτίας στο Σαράντι. Παράλληλα, προβλήματα παρουσιάζει η υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων και άλλων Δήμων της ευρύτερης περιοχής ενώ η ενδεχόμενη σύνδεση του δικτύου του Δήμου Τανάγρας με την Υλίκη δεν θα αποφέρει κατάλληλο προς πόση νερό για τους κατοίκους της περιοχής, αφού το ταχυδιυληστήριο Οινοφύτων αδυνατεί να επεξεργαστεί τα λασπωμένα νερά της Υλίκης. Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ διαμηνύουν ότι η υδροδότηση από τον Μόρνο θα αποκατασταθεί πλήρως μετά από τρεις μήνες αφήνοντας τον μισό νομό με ακατάλληλο και μη πόσιμο νερό.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του καναλιού του Μόρνου; Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Υποδομών για τον καταλογισμό ευθυνών για την χθεσινή καταστροφή;

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υποδομών για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νομού (υδροδότηση δήμων, οδικό δίκτυο, παραλία Σαράντι); Ποιο είναι το ύψος των ζημιών και πότε θα αποζημιωθούν οι πληγέντες;


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: