Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδος






Ολοκληρώθηκαν χθες στην Λαμία οι εργασίες της δεύτερης τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδος με 18 θέματα σε ημερήσια διάταξη.Συζητηθηκαν και ψηφιστήκαν όλα κατά πλειοψηφία Από τα θέματα που εξεταστήκαν και ολοκληρώθηκαν το κεντρικό ήταν ο προϋπολογισμός του 2011.


Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς τόνισε ότι προϋπολογισμός αυτός είναι καθαρά προσωρινός και λειτουργικός, καθρέφτης των προϋπολογισμών των 5 νομών της περιφέρειας, γίνεται με βάση τα στοιχεία του 2010 και δεν περιέχει τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα των νομών. καθώς το σημαντικότερο μέρος των έργων που είναι το ΕΣΠΑ, θα αποδοθούν στην Περιφέρεια την 1η Ιουλίου του 2011. Στο διάστημα από τώρα μέχρι τότε πρέπει να γίνουν οι τεχνικές μελέτες των έργων και η δημοπράτηση αυτών ώστε να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση άμεσα. Επίσης ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι εκτός των προβλημάτων, που λογικά υπάρχουν σε κάθε αρχή ενός μεγάλου έργου όπως ο Καλλικράτης, αντιμετωπίζουμε και ένα παλαιό άλυτο πρόβλημα, το θέμα της γραφειοκρατίας, η οποία είναι τόσο ισχυρή που είναι σε θέση να καθυστερήσει τα αναπτυξιακά έργα για σημαντικό χρόνο που όμως δεν διαθέτουμε και δεν θέλουμε να διαθέσουμε . Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λύσουμε άμεσα και μια για πάντα. Όσον αφορά την τελευταία κακοκαιρία (χιονόπτωση) στην Στερεά Ελλάδα ο τομέας της αρμοδιότητας της περιφέρειας (επαρχιακό οδικό δίκτυο) λειτούργησε άψογα. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε το Εθνικό Οδικό Δίκτυο είναι εκτός αρμοδιότητας και αυτόκλητες παρεμβολές προκαλούν μάλλον χάος παρά λύσεις. Όταν και αν μας ζητηθεί βοήθεια θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα. Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων και με εισήγηση του Περιφερειάρχη αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής η οποία θα εξετάσει τα κοινωνικά και όχι τα οικονομικά κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι οποιεσδήποτε αλλαγές αν χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ας ακούσουμε ένα απόσπασμα από το ξέσπασμα του κ. Περγαντά σε όσα ανέφερε σε βάρος του ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Χειμάρας με αφορμή τις αποφάσεις του για μια σειρά θεμάτων με τα οποία έχει ασχοληθεί από την ημέρα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του….

Δεν υπάρχουν σχόλια: