Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Παράταση απογραφής συνταξιούχων και επιδοματούχων ΟΓΑ


Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου, η διαδικασία απογραφής (άνοιγμα Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ) των συνταξιούχων του ΟΓΑ, η οποία έληγε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου. Επίσης, παρατείνεται μέχρι και 28 Φεβρουαρίου η διενεργούμενη απογραφή των επιδοματούχων του ΟΓΑ, η οποία έληγε και αυτή στις 31 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ, η απογραφή γίνεται προκειμένου η καταβολή των συντάξεων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ.
Η καταβολή των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2011, για όσους δεν έχουν απογραφεί θα γίνει με το ισχύον ως σήμερα σύστημα πληρωμής των συντάξεων, μέσω ΕΛ.ΤΑ, (ταχυδρομικές επιταγές).
Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2011 θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει. Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και 11 Φεβρουαρίου 2011.
Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η καταβολή των επιδομάτων του α΄ διμήνου 2011 (6-15 Φεβρουαρίου) σε όλους τους δικαιούχους θα γίνει μέσω ΕΛΤΑ, με το ισχύον ως σήμερα σύστημα πληρωμής των επιδομάτων του ΟΓΑ (ταχυδρομικές επιταγές).Στους νέους δικαιούχους που θα πληρωθούν για πρώτη φορά το α΄ δίμηνο 2011 θα σταλεί ταχυδρομικά τις αμέσως επόμενες ημέρες το "Απογραφικό Δελτίο" και σχετικό “έντυπο οδηγιών” ώστε να προσέλθουν έγκαιρα στην τράπεζα της επιλογής του ή στα ΕΛΤΑ για να απογραφούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: