Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Άμεση παρέμβαση Ξηρογιάννη για το ΙΚΑ Ορχομενού


Με επιστολή του προς τους αρμόδιους όχι μόνο απαιτεί να διατηρηθεί αλλά και να αναβαθμιστεί!

Άμεσα συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη ζητά ο Δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης με αφορμή τον προωθούμενο σχεδιασμό του υπουργείου που προβλέπει την συγχώνευση ή ακόμη και τη κατάργηση παραρτημάτων του ΙΚΑ. Παράλληλα απέστειλε σχετική επιστολή τόσο στην κα υπουργό όσο και στον διοικητή του ΙΚΑ όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το παράρτημα του ΙΚΑ στον Ορχομενό πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να αναβαθμιστεί.

Η επιστολή του δημάρχου έχει ως εξής:
«Με προβληματισμό, αγωνία και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την κατάργηση του παραρτήματος Ι.Κ.Α. Ορχομενού.
Ο διευρυμένος Καλλικρατικός Δήμος μας έχει πληθυσμό (15.000) κατοίκων και αποτελείται από την πόλη του Ορχομενού και τις τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Αγίου Σπυρίδωνα, Ακραιφνίου, Διονύσου, Καρυάς, Κάστρου, Κοκκίνου, Λουτσίου, Παύλου και Πύργου και τους οικισμούς Αγίου Ανδρέα και Μαυρόγειας.
Στη Δημοτική Ενότητα Ορχομενού δραστηριοποιούνται 194 Επιχειρήσεις , οι οποίες απασχολούν προσωπικό. Οι συνταξιούχοι της Δημοτικής Ενότητας ανέρχονται σε (700), οι ενεργοί ασφαλισμένοι σε (3.500) και οι οικοδομές ανέρχονται σε (3.000). Κάθε μήνα εξυπηρετούνται από το παράρτημα Ορχομενού (800) –(900) άτομα.
Επίσης επί της περιφερειακής οδού Ορχομενού- Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, υπάρχουν βιοτεχνίες και επιχειρήσεις και έχουν γίνει αγορές κτημάτων για εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Το γραφείο Ορχομενού εξυπηρετεί πολύ μεγάλη περιοχή και στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να εξυπηρετεί και την Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας η οποία υπάγεται προς το παρόν στο υποκατάστημα Αλιάρτου. Στην εν λόγω Δημοτική Ενότητα υπάγονται 150 περίπου Επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και τα Μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στον ΄Αγιο Ιωάννη Κοκκίνου, και Επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (στο τμήμα που ανήκει διοικητικά στο Δήμο μας) .
΄Εχουμε τη βεβαιότητα ότι οι προβληματισμοί μας θα τύχουν της δέουσας προσοχής και δεν θα υποβάλουμε τόσες οικογένειες, εργαζομένων και συνταξιούχων, στην ταλαιπωρία μετακίνησής τους στην πρωτεύουσα του Νομού (Λιβαδειά). Σημειωτέον ότι οι υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. Λιβαδειάς, είναι σε σημείο αρκετά μακριά από στάση λεωφορείου και η στάθμευση Ι.Χ. απαγορεύεται.
Από τα παραπάνω καθίσταται επιτακτική η ανάγκη όχι μόνον διατήρησης του παραρτήματος του Ι.Κ.Α. Ορχομενού αλλά και αναβάθμισής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: