Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η πρώτη βασιλόπιτα της νέας χρονιάς!











Στιγμιότυπα από την σημερινή τελετή στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Λιβαδειάς

































Ευχές με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής μας, με τους παραγωγικούς φορείς και τους εκπροσώπους συλλόγων, ιδρυμάτων και νομικών προσώπων αντάλλαξε παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην καθιερωμένη κοπή της πρώτης βασιλόπιτας του νέου χρόνου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος στο Μέγαρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά.
Ο σεβαστός ιεράρχης, παρουσία του Σεβασμιοτάτου κκ. Πέτρου, αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και ιερέων της πόλης, ευχήθηκε κουράγιο και αισιοδοξία για τις δύσκολες ημέρες που περνά η πατρίδα μας και αναφέρθηκε στο ευρύ κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που εκτελείται από την τοπική μας εκκλησία μέσω των Ιδρυμάτων της καθώς και άλλων γνωστών κοινωνικών δομών που έχει υπό την εποπτεία της. «Θέλω να επισημάνω πως όλα αυτά πραγματοποιούνται χάρις στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει όλες τις δράσεις της Βοιωτικής εκκλησίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κκ. Γεώργιος.
Στη συνέχεια ευλόγησε την βασιλόπιτα, την πρώτη του νέου έτους για τη Βοιωτία και μοίρασε τα κομμάτια της στους επίσημους προσκεκλημένους αρχικά και στην συνέχεια σε όλους τους παρισταμένους, υπό τους ήχους της δημοτικής φιλαρμονικής Λιβαδειάς που είχαν έρθει στο συνοδικό μέγαρο για τους τραγουδήσουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.
Ξεχωριστή ήταν φέτος η παρουσία του νεοεκλεγέντος Βοιωτού Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά που λάμπρυνε με την παρουσία του την τελετή. Παρόντες ασφαλώς ήταν, μεταξύ άλλων, και ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης αλλά και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Κώστας Μπακομήτρος, Λουκάς Καράντζαλης, Νίκος Παπαναγιώτου, Γιώργος Ζιώγας, Παναγιώτης Αγνιάδης, Γιάννης Καράμπελας, κ.α., που την Κυριακή θα παραστούν την σύνθεση του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Τυχερός της ημέρας, πάντως, ήταν ο Λεβαδείτης ιατρός κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας (φωτογραφία), στον οποίο το Orchomenos Press τους εύχεται το 2011 να είναι μονο… «ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΙ ΡΟΔΗΝΟ»!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!


ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!

















Δεν υπάρχουν σχόλια: