Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Στις αυτοδιοικητικές ψηφίζουμε κατά του Μνημονίου


Το βράδυ των εκλογών, είτε το θέλουμε είτε όχι, θα γίνεται σε όλα τα κανάλια από όλους (ειδικούς και μη) ένας υπολογισμός των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές που είναι πλέον καθαρά πολιτικές εκλογές. Το φλέγον ζήτημα είναι φυσικά το μνημόνιο και η Τρόϊκα και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο να καταμετρηθεί πόσες ψήφους των πολιτών συγκεντρώνουν οι υποστηρικτές του μνημονίου και πόσες οι αντιτιθέμενοι στο μνημόνιο.
Εδώ όμως θέλει μεγάλη προσοχή και πρέπει να ξεκαθαριστούν από πριν οι όροι του παιχνιδιού. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του με την βοήθεια των ΜΜΕ που το υποστηρίζουν, θα προσπαθήσει να στηριχθεί στο χρώμα του χάρτη της χώρας που θα διαμορφωθεί με βάση τη σχετική πλειοψηφία που θα λάβουν οι υποστηρικτές του μνημονίου, υποψήφιοι περιφερειάρχες του. Θα προσπαθήσει λοιπόν να κερδίσει τις εντυπώσεις και να δηλώσει ότι έχει τη λαϊκή εντολή να συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου.
Εδώ ακριβώς είναι το ζητούμενο και θα πρέπει τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και όλοι οι.... υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι που τάσσονται κατά του μνημονίου να πετάξουν το γάντι στον κ. Παπανδρέου και να αξιώσουν από τώρα, το χρώμα του χάρτη της χώρας να σχηματιστεί με βάση την απόλυτη πλειοψηφία που θα λάβουν τα δύο μέτωπα (υπέρ ή κατά του μνημονίου) και όχι με βάση τη σχετική πλειοψηφία.
Δεν μπορεί για παράδειγμα σε μια περιφέρεια να συγκεντρώσει ο σχετικά πλειοψηφήσας υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και υποστηρικτής του μνημονίου π.χ. το 30% και όλοι οι υπόλοιποι που αντιτίθενται στο μνημόνιο να λάβουν το 70% και αυτό να παρουσιαστεί ως νίκη υπέρ του μνημονίου ή και το αντίθετο. Επειδή ακριβώς κάτι τέτοιο προγραμματίζεται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει έγκαιρα να καταγγελθεί. Πηγή:olympiada 16/9/2010 - Αναδημοσιεύση http://www.tharrosvioton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: