Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γιάννης Καψής στις «Ιωνικές Ημέρες Παράδοσης και Πολιτισμού» Θήβας


Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας των Χαμένων Πατρίδων, πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Γιάννης Καψής θα βρεθεί στην Θήβα σε εκδήλωση της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας για τα 88 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα παρουσίασει την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων Ιωνικές Μέρες Παράδοσης και Πολιτισμού 2010 (Μικρασιάτικα) την πρώτη έκδοση της Ενωσης για την εγκατάσταση των 1400 οικογενειών προσφύγων στη Θήβα.


Είναι η πρώτη φορά που θα έρθει στη Θήβα παρά το γεγονός ότι η σύζυγος του (από το Ρέθυμνο) λόγω της εργασίας του πατέρα της γεννήθηκε στη πόλη μας και η πρώτη εμφάνιση του μετα από αρκετά χρόνια σε εκδηλώσεις συλλόγων.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτώβρη στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας στις 19:30. Εισήγηση από τον ιστορικό υπευθυνο του τμήματος Γενεολογίας & Προφορικής ιστορίας Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) Μιχάλη Βαρλά με θέμα: Ο κόσμος που χάσαμε, οι πρώτες πηγές για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες της Θήβας.


Το πρόγραμμα των Μικρασιάτικων που απο φέτος εμπλουτίζονται και ονομάζονται
ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2010


Παρασκευή 1, 103ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, ώρα 11:00
Παιδικά παιχνίδια της Μικρασίας - Από το ημερολόγιο της Ενωσης «Τα παιδικά χρόνια στη Μικρασία» με τη συμμετοχή των μαθητών του 3ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Θήβας.
Σάββατο 2/10- Μικρασιατική Εστία, ώρα 11:00
Μαγειρεύουμε ΜικρασιάτικαΦαγητά γλυκά και εδέσματα από τις γυναίκες της Ενωσης
Κυριακή 3/10- Ι.Ν.Αγίων Κων/νου & Ελένης, ώρα 07:00
Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητρ. Θηβών & Λεβαδείας κ.κ Γεώργιου, ώρα 10:30 Επιμνημόσυνη δέηση, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Μικρασιατών
Κυριακή 3/10- Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώρα 19:30
Παρουσίαση έκδοσης για την εγκατάσταση των πρώτων οικογενειών στη ΘήβαΠαρουσίαση της έκδοσης από τον συγγραφέα Γιάννη Καψή, εισήγηση από τον ιστορικό του ΙΜΕ Μιχάλη Βαρλά. Τραγούδια από την Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Θήβας.
Δευτέρα 4/10 Μικρασιατική Εστίαώρα, ώρα 19:30
Επιμορφωτική διάλεξη για εκπαιδευτικούς με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Βοιωτίας. Ο Δρ. Νεότερης Ιστορίας Βλάσης Αγτζίδης με θέμα: Η μικρασιατική Κατστροφή ώς κύρια συνθήκη διαμόρφωσης του σύγχρονου γεωπολιτικού χάρτη.


Με τιμή
Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: