Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Από το νέο έτος δεκτές οι αιτήσεις για στεγαστικά από τον ΟΕΚ


ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 31-12-2010

Το Περιφερειακό Γραφείο Βοιωτίας ανακοινώνει στους δικαιούχους του Ο.Ε.Κ. ότι κατόπιν αποφάσεως του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λοβέρδου Ανδρέα διακόπτεται η παραλαβή αιτήσεων από την Υπηρεσία μας όλων των προγραμμάτων του Ο.Ε.Κ. μέχρι 31-12-2010. Από τους δικαιούχους οι οποίοι ήδη έχουν υποβάλλει αιτήσεις θα ικανοποιηθούν από την υπηρεσία μας ως εξής:

α) Στο πρόγραμμα αποπεράτωσης- επισκευής εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση εγγραφής προσημείωσης μέχρι 9-7-2010.

β)Στο πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου εφόσον έχει συνταχθεί Τεχνική Έκθεση μέχρι τις 9-7-2010.

γ)Στο πρόγραμμα του άρθρου 31(Πολύτεκνοι, Έντονες Κοινωνικές Ανάγκες) για όσους δικαιούχους μέχρι 9-7-2010

1)Έχει συνταχθεί τελική Τεχνική έκθεση από την αρμόδια υπηρεσία

2)Έχει συνταχθεί αγοραστικό συμβόλαιο

3) Έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία στο ακίνητο για το οποίο πρόκειται να γίνει δανειοδότηση και πληροί τις προδιαγραφές ως προς το εμβαδόν και ο δικαιούχος έχει αποδεχθεί την αξία του, όπως αυτή έχει εκτιμηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Ο.Ε.Κ. ή έχει ληφθεί απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Κ.

4)Έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία που αφορά τα δάνεια ανέγερσης κατοικίας.


Με εντολή Προέδρου Δ.Σ-Ο.Ε.Κ

Η Προϊσταμένη Ν. Βοιωτίας
Κατερίνα Παπαβασιλείου
Ύστερα από την παραπάνω απόφαση, μαύρη επέτειο χαρακτηρίζουν οι υπάλληλοι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας την 29η Ιουλίου ημέρα υπογραφής της υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή όλων των δανειοδοτικών προγραμμάτων του οργανισμού για έξι μήνες (από 9.7 έως 31.12.2010).
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για απαξίωση της στεγαστικής πολιτικής, για εξαπάτηση χιλιάδων οικογενειών, για απόφαση που επιφέρει ψυχολογικό σοκ και προκαλεί οικονομική ασφυξία στην ελληνική κοινωνία.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Αθανασίου καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την άστοχη απόφαση η οποία συνιστά τεράστιο κοινωνικό σκάνδαλο και κατάφωρη αδικία απέναντι στους εργαζόμενους δικαιούχους. Πηγή www.starlamia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: