Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Καράντζαλης, Τσιγαρίδας και Μουλκιώτης … τα «φαβορί» για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας




Μπορεί το … μεγαλύτερο ενδιαφέρον – εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του 2010 – να συγκεντρώνεται γύρω από την τοπική κοινωνία του καθενός από εμάς, όμως, τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν – για πρώτη φορά και ταυτόχρονα – οι Περιφερειακές Εκλογές. Εκλογές στις οποίες εξ` αρχής έχει δηλώσει την πρόθεσή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο σημερινός και ιδιαίτερα δημοφιλής Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ένα πολιτικό πρόσωπο που καταφέρνει – όπως πολλές πληροφορίες συγκλίνουν – να ταυτίζεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο «ενδιαφερόμενο» ή «ενδιαφερόμενη» με το προφίλ του επικεφαλή που επιθυμεί και η Ιπποκράτους για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο «πιο επιτυχημένος Νομάρχης», όπως κατ` ομολογία καταγράφεται, κατάφερε στην 8ετή αυτή δημιουργική του διαδρομή να «αναδείξει» μαζί του και μια σειρά στελεχών – Νομαρχιακών Συμβούλων (σε σημείο που κανείς νόμιζε πως «μειοψηφία» δεν υπάρχει στη Βοιωτία) τρείς από τους οποίους φαίνεται πως διεκδικούν με αξιώσεις την θέση του εν δυνάμει Περιφερειάρχη Βοιωτίας, ο οποίος επίσης θα οριστεί εξ` αρχής με το ψηφοδέλτιο (στη προκειμένη περίπτωση του ΠΑΣΟΚ).
Πρόκειται για τους (από αριστερά) κκ. Λουκά Καράντζαλη (Οικονομολόγος, τ. Αντινομάρχης Βοιωτίας και Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΝ.ΔΙ.Α. Στερεάς Ελλάδας), τον Γιάννη Τσιγαρίδα (Οδοντίατρος, νυν Αντινομάρχης Βιομηχανίας- Περιβάλλοντος - Πολεοδομίας, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Πρόεδρος "Πρόταση Ζωής" (ΟΚΑΝΑ), Αντιπρόεδρος ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) και τον Γιώργο Μουλκιώτη (Δικηγόρος, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας). Ο καθένας από τα τρία εν λόγω πρόσωπα είναι γεγονός πως συγκεντρώνει τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα για την «θέση» που λέγεται πως προορίζονται (δεν είναι της παρούσης για περαιτέρω ανάλυση), ενώ και οι τρείς διαθέτουν αυτό που και στη πολιτική αλλά κυρίως στη ζωή είναι «απαραίτητο»: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!
Όσον αφορά, πάντως, τις Περιφερειακές Εκλογές για την πόλη μας, στον Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού ΟΥΔΕΙΣ έχει ακόμη ακουστεί ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, εάν και οι πληροφορίες μας λένε πως δεν αποκλείεται και εκεί να έχουμε «εκπλήξεις»!

Θυμίζουμε, δε, πως ύστερα από την περίοδο της θητείας του αείμνηστου ιατρού Κώστα Ρουμάνη και τ. Δημάρχου Ορχομενού και σημερινού Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κώστα Γκιζίμη – φυσικά με εξαίρεση τον (γαμπρό του Ορχομενού) νύν Αντινομάρχη, Στρατηγό ε.α. κ. Γιώργο Παπαργύρη - ο Δήμος Ορχομενού δεν έχει καταφέρει να αναδείξει "καθαρόαιμο" εκπρόσωπό του σε Βοιωτικό επίπεδο.
Κι` αυτό δεν το λες και απαραίτητα θετικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: