Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Επιμένουν στη στήριξη και όχι στα «χρίσματα» στο ΠΑΣΟΚ




Τη λέξη «στήριξη» και όχι «χρίσμα» προτάσσει και επίσημα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία όσον αφορά τις «επιλογές» του κυβερνώντος κόμματος που ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας η αρμόδια επιτροπή του κόμματος, σύμφωνα με νεότερη διευκρινιστική ανακοίνωση τους. Μη θέλοντας – μ` άλλα λόγια – να «περιχαρακώσουν» τους τρείς υποψηφίους κκ. Ξηρογιάννη, Βίτση και Γεωργίου γύρω από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους, ο Γραμματέας της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Σιδέρης σπεύδει να διευκρινίσει πως «η ανακοίνωση σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί «κομματικό χρίσμα», γεγονός που φανερώνει πως το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί την πραγματική διεύρυνση σε όλες τις τάξεις των ψηφοφόρων στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.
Αναλυτικότερα, η σημερινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ αναφέρει:
«Με αφορμή την ανακοίνωση των 3 υποψηφίων για τους Δήμους Ορχομενού – Αλιάρτου – Τανάγρας διευκρινίζουμε προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις υποψηφιότητες των προσώπων που ανακοινώθηκαν.
Η ανακοίνωση σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί «κομματικό χρίσμα» πιστεύοντας ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν μπορούν να αποτελούν στενές κομματικές επιλογές αλλά πρέπει να στηρίζονται σε ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις με όλες τις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας.
Στόχος μας μέσα από τα πρόσωπα που επιλέγουμε να στηρίξουμε, δεν είναι να καταγράψουμε την κομματική μας επιρροή, αλλά να επιλέξουμε αυτούς που διαθέτουν το ήθος για να διαχειριστούν με εντιμότητα και διαφάνεια τις τοπικές υποθέσεις, να έχουν την γνώση να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν αποτελεσματικά την ανάπτυξη του τόπου τους μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε με την ψήφιση του «Καλλικράτη».
Για τον λόγο αυτό άλλωστε προκειμένου οι Δήμαρχοι να στηρίζονται σε ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις και να τυγχάνουν μεγαλύτερης αποδοχής υπήρξε και η αλλαγή του εκλογικού νόμου από το 42% στο 50+1%»
καταλήγει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Σιδέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: