Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Δημοσκόπηση στη Λιβαδειά από τη ΝΔ ανάμεσα σε Αγνιάδη, Μητά και Ρούσσαρη σύμφωνα με το STAR Κεντρικής Ελλάδος


Συντάχθηκε απο τον Θανάση Μερτζάνη

Με 5 ερωτήσεις η εταιρεία Δημοσκοπήσεων PULSE, για λογαριασμό (κατά πάσα πιθανότητα) της ΝΔ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πολίτες που συμμετείχαν στο τηλεφωνικό γκάλοπ, διερευνά και αναζητά τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα στηρίξει το κόμμα, στο Δήμο της Λιβαδειάς. Τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην σφυγμομέτρηση από το ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Παπαγγελής και ο Δημήτρης Τσιφής ενώ από τη ΝΔ οι Παναγιώτης Αγνιάδης, Αλέξανδρος Μητάς και Αριστείδης Ρούσσαρης.

Στη Λιβαδειά ήδη στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις για τα ονόματα που προτείνονται από το κόμμα, με αφορμή και την πρόσφατη δήλωση του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Καραμάνη, που φωτογράφισε ως τον εκλεκτό της ΝΔ για το Δήμο της Λιβαδειάς τον Γιάννη Καράμπελα, ο οποίος όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στη δημοσκόπηση. Το γκάλοπ διεξάγεται στο σύνολο των συνενούμενων Δήμων και εμπεριέχει 5 συνολικά ερωτήσεις. Στην πρώτη ερωτάται ο συμμετέχων αν ψήφισε στις Εθνικές εκλογές, στη δεύτερη ποιο κόμμα ψήφισε και στην τρίτη με ποιο τρόπο θα ψηφίσει στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Σε αυτή την ερώτηση υπάρχουν τρεις επιλογές. Το πρόσωπο που θα ηγηθεί, η στήριξη ή το χρίσμα και η τρίτη επιλογή αν θα καταψηφίσει την κυβερνητική πολιτική, υποερώτημα ουσιαστικά που επιβεβαιώνει ότι η δημοσκόπηση προέρχεται από το χώρο της ΝΔ. Πως αξιολογείται τα προτεινόμενα πρόσωπα είναι η τέταρτη ερώτηση και ποιον θα ψηφίσετε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η 5η και τελευταία ερώτηση που συμπληρώνει την τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία Γιώργος Σιδέρης υπογράμμισε ότι η δημοσκόπηση δεν διεξάγεται για λογαριασμό του κόμματός του καθώς δεν έχει υπάρξει καν η πρώτη ουσιαστική αξιολόγηση των ενδιαφερομένων για το Δήμο της Λιβαδειάς, από την πλευρά των κομματικών οργάνων όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο.

Δηλώσεις "φωτιά" από το Δημήτρη Τσιφή...

Ανατροπές προκαλούν στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ οι νεότερες δηλώσεις του Δημάρχου Λιβαδειάς. Αιφνιδίασε ο Δημήτρης Τσιφής υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία πρεμούρα να είναι Δήμαρχος Λιβαδειάς. Γύρισε την πλάτη για μία ακόμη φορά στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι κακώς συμμετέχει και ότι το κάνει μόνο για να διατηρήσει ισορροπίες. Διαψεύδει υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη που φοβούνται αντάρτικό του στην περίπτωση που δεν είναι αυτός ο υποψήφιος στη Λιβαδειά, υποστηρίζοντας ότι θα πάει σπίτι του και εμμένει στην απόφασή του να μην στηρίξει καμία άλλη υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ στη Λιβαδειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: