Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Μια βραδιά αφιερωμένη στον… «άρτο» και το «θέαμα»!





































Σύλλογος Γυναικών Αλιάρτου – ΝΑΒ – Δήμος Αλιάρτου

Με την βοήθεια των αρτοποιών της πόλης τους και με κεντρικό θέμα την παραγωγή του άρτου, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου δημιούργησαν μια επιτυχημένη θεματική βραδιά στην κεντρική πλατεία που είχε διπλό σκοπό, όπως φανέρωνε και ο τίτλο της: Από τη μια να παρουσιάσει τον πολύπλευρο ρόλο του ψωμιού στη δημόσια και ιδιωτική μας ζωή και από την άλλη να διασκεδάσει τους κατοίκους της Αλιάρτου μέσα από μια λαϊκή βραδιά με κεντρικό πρόσωπο τον Βαγγέλη Κατσαρό, σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και τον Δήμο Αλιάρτου.

Έντονη και φέτος ήταν η δημιουργικότητα καθώς και η δραστηριότητα των γυναικών της Αλιάρτου, που για μια ακόμη χρονιά κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον ακόμη και των γύρω περιοχών στην λαϊκή βραδιά που διοργάνωσαν το Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010 στην πόλη τους.
Παρουσία των εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο κκ. Βασίλη Τόγια και Βάσως Τσόνογλου Βυλλιώτη, του πρώτου πολίτη της Αλιάρτου, κ. Αλέκου Βίτση, Δημοτικών Συμβούλων της πόλης αλλά και εκπροσώπων από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, ο Σύλλογος Γυναικών Αλιάρτου – με την υποστήριξη του Δήμου και της ΝΑΒ και χάρις στην βοήθεια των αρτοποιών - παρουσίασε ψωμιά και αρτοσκευάσματα, προβέντες και συμβολικές κουλούρες, σε μια εκδήλωση με τίτλο «Άρτος και Θέαμα».
Έντονη, επίσης, ήταν και η παρουσία των γυναικών, εκπροσώπων και μελών γυναικείων συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή τους, με πρώτη απ` όλους την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή – Βασιλειά.
Γυναίκα και μάλιστα από τις πλέον δραστήριες «επέλεξε» για εκπρόσωπό του και ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, την Νομαρχιακή Σύμβουλο κα Φανή Παπαθωμά, που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και δήλωσε για άλλη μια φορά την υποστήριξή της στους γυναικείους συλλόγους.
Τα φιλόξενα μέλη του ΔΣ κκ. Μπινιάργη Θεοδώρα (Αντιπρόεδρος) , Αντωνίου Γιάννα (Γραμματέας), Μάρκου Κατίνα (Ταμίας), Νικολάου Σοφούλα (Αν. Γραμματέας), Πάστα – Μπουκόρου Ρούλα (Αν. Ταμίας) και Σιμανδρούρα Ζωή (Έφορος Δημοσίων Σχέσεων) καθώς και η πρόεδρος κ. Μίχου Φωφώ, είχαν φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια.
Πάνω απ` όλα, όμως, είχαν φροντίσει και για το τοπικά εδέσματα, φτιαγμένα με αληθινή νοικοκυροσύνη και μεράκι, τα οποία προσέφεραν μόνες του, μη υπολογίζοντας την κούραση.
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος κ. Φωφώ Μίχου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον Δήμο της Αλιάτρου όσο και προσωπικά τον Νομάρχη μας κ. Κλέαρχο Περγαντά και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Βοιωτίας, που αναγνωρίζουν και στηρίζουν τις προσπάθειές τους για δημιουργική απασχόληση στην πόλη τους.
Το γλέντι – με γνωστά λαϊκά ακούσματα – κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες… Και του χρόνου!


Ας ακούσουμε πως περιγράφει την πρωτοβουλία τους η δραστήρια Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου κα Φωφώ Μίχου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: