Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Στον απόηχο του πιο σκληρού μνημονίου για τις νέες εργασιακές σχέσεις




«Απαράδεκτο και αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα του Υπουργείου Εργασίας» η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλει την Κυβέρνηση που φέρνει ένα Προεδρικό Διάταγμα πολύ πιο σκληρό από το Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα:
- Το Μνημόνιο λέει να προστατεύονται οι απολυόμενοι 55 ετών και άνω, το
Προεδρικό Διάταγμα λέει 57 ετών και άνω.
- Το Μνημόνιο δεν αναφέρει πουθενά τον ΟΜΕΔ, το Π.Δ. τον καταργεί.
Σε μια χώρα που δεν υπάρχει κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους εργαζόμενους η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων στο μισό, η κατάργηση ρυθμίσεων των ΣΣΕ και της Διαιτησίας, αποτελούν τη μέγιστη εκτροπή για τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλεια στην εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Μια Σοσιαλιστική Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι προστατεύει τις αδύνατες κοινωνικές τάξεις και που έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά, τελικά μας απέδειξε ότι τα λεφτά πάει να τα πάρει από τους μη έχοντες και στρώνει το δρόμο με ροδοπέταλα στους έχοντες και κατέχοντες, χωρίς να αντιστέκεται στις ορέξεις των Βιομηχάνων και της Τρόικας και χωρίς να διαπραγματεύεται.
Εμείς σαν Συνδικαλιστικό κίνημα απορρίπτουμε κατηγορηματικά το Προεδρικό Διάταγμα, διότι είναι αντεργατικό, αντισυνταγματικό αντικοινωνικό και παράνομο. Γι’ αυτό εκτός από τους αγώνες μας, θα προσφύγουμε στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
Ανταγωνιστικότητα και πρόοδος σε καμία οικονομία δεν μπορεί να υπάρξει εάν υπάρχουν απολυόμενοι, άνεργοι και φοβισμένοι άνθρωποι.
Ανταγωνιστικότητα και πρόοδος υπάρχει όταν διανέμεται δίκαια ο πλούτος, όταν υπάρχει αξιοπρεπές μεροκάματο, και όταν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: