Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Απελευθέρωση handling στα περιφερειακά αεροδρόμια!


Στην πλήρη και οριστική απελευθέρωση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης (handling) στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, προχωρά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της σύνταξής του και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.
Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, η απελευθέρωση του Handling θα επιφέρει μείωση του κόστους έως και 50% (που μπορεί να φτάσει μέχρι και 30 ευρώ ανά επιβάτη), αύξηση των πτήσεων, κυρίως τσάρτερς, προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος καθώς το μεταφορικό κόστος θα γίνει φθηνότερο και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για εργασία σε τουλάχιστον 350 άτομα).
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται επίσης η ανακατανομή των check in counters, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων.
Ο κ. Ρέππας απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί το «σπατόσημο» και χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις διακρατικές συμφωνίες για δρομολόγια εκτός ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: