Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Τους έπιασαν τους πρώτους!


30 παραγωγοί στα Σκούρτα δήλωναν ψευδώς ότι καλλιεργούσαν βαμβάκι σε εκτάσεις όπου καμιά καλλιέργεια δεν μπορεί να ευδοκιμήσει!


Στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας απέστειλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την έκθεση με τα αποτελέσματα ελέγχου στην περιοχή ΣΚΟΥΡΤΑ Βοιωτίας όπου περισσότεροι από 30 παραγωγοί φέρεται ότι δήλωναν ψευδώς ότι καλλιεργούσαν βαμβάκι σε εκτάσεις όπου καμιά καλλιέργεια δεν μπορεί να ευδοκιμήσει. Για το λόγο αυτό διατάχθηκε η επανείσπραξη των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και η διαβίβαση του φακέλου για περαιτέρω ενέργειες στη Δικαιοσύνη.Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας εκ των εμπλεκομένων είναι συνδικαιούχος σε 10 τραπεζικούς λογαριασμούς. Με εντολή της Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλοι παρόμοιοι έλεγχοι οι οποίοι διεξάγονται με αυξημένους ρυθμούς.
Όπως δήλωσε η κ. Μπατζελή: «Η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και η διασφάλιση του δημοσίου χρήματος αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου μας. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να πατάξουμε όλα τα φαινόμενα παράτυπων ενισχύσεων. Όλες εκείνες οι υποθέσεις όπου θα προκύψουν ενδείξεις παρανομίας θα σταλούν στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθούν ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: