Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Άριστες εντυπώσεις από τον Δρόμο του Επαμεινώνδα











Με τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς διοργάνωσης και φιλοξενίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου ο ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα, 22 χιλιομέτρων .
Η εκκίνηση δόθηκε στο Τρόπαιο του Επαμεινώνδα, στα Λεύκτρα, στις 10 το πρωί με την παρουσία περισσότερων από 120 αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Οι δρομείς ακολούθησαν την διαδρομή Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτουφί και τερμάτισαν το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Θήβας διασχίζοντας την οδό του Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες για τους δρομείς, καθώς η ζέστη που αντιμετώπισαν ήταν υπερβολική. Όλοι όμως έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μετά από συγκινητικές προσπάθειες πέτυχαν το καλύτερο.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στους εθελοντές και τους συλλόγους των οποίων τα μέλη φρόντισαν τους αθλητές στους σταθμούς της διαδρομής καθώς και στους πολίτες οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι σε πολλά σημεία, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, και με το χειροκρότημα τους τόνωναν το ηθικό των δρομέων.
Δεν μπορούμε να παραλείψουμε επίσης την συμμετοχή του μεγαλύτερου σε ηλικία αθλητή κ. Γεώργιου Ντεζέ από τον Σ.Δ.Υ Θήβας, γεννηθείς το 1945, καθώς και του κ. Ψαρού Επαμεινώνδα από τον Απόλλων Δ. Αττικής ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα, όπως είπε ο ίδιος, λόγω του ονόματος του και προκειμένου να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τον Θηβαίο Στρατηγό και την γενέτειρα του τη Θήβα.
Και οι δύο αυτοί αθλητές βραβεύτηκαν τιμητικά.
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του αγώνα πρώτος αθλητής τερμάτισε ο κ. Παναγιώτης Μελαχρινός από τον Σ.Δ.Υ Πειραιά με χρόνο 1:24.20¨. Δεύτερος ο κ. Ιωάννης Κασσωτάκης από τον Απολλών Δ. Αττικής με χρόνο 1:27.34¨ και τρίτος ο κ. Θωμάς Γιαννούσας από τον Γ.Σ Λεύκτρων με χρόνο 1:29.18¨.
Στους τρεις πρώτους αθλητές δόθηκαν κύπελλα ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξαιρέτως δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά.
Τον «Δρόμο του Επαμεινώνδα» διοργάνωσαν ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θήβας.
Η Οργανωτική Επιτροπή και οι συμμετέχοντες ιδιαίτερα ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση τους:
Δήμο Πλαταιών
Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Λεύκτρων
Μ.Κ.Ο Εθελοντών «ΓΑΡΓΑΦΙΑ» Καπαρελλίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών «ΩΕΡΟΗ»
Ομάδα Εθελοντών Καπαρελλίου
Εθελοντές Λουτουφίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισοχωρίου
Γυμναστικό Σύλλογο «Πίνδαρο»
Τμήμα Τροχαίας Θηβών
Ο.Ε.Π.Τ.Α Αστ. Δ/νσης Βοιωτίας
Δημοτική Αστυνομία Δήμου Θηβαίων
Γενικό Νοσοκομείο Θηβών
Tsotras Travel

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πλαταιών κ. Παναγιώτης Μητσάκης είπε χαρακτηριστικά:
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα το αθλητικό αυτό γεγονός. Σήμερα η οργάνωση ήταν άψογη και ευχαριστήθηκα πάρα πολύ από την ενεργή παρουσία των εθελοντών και των συλλόγων. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η συμμετοχή και μεγάλων σε ηλικία αθλητών. Και του χρόνου θα δώσουμε πάλι τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου να ξαναγίνει αυτός ο αγώνας για τον Μεγάλο Στρατηγό, τον Επαμεινώνδα».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θηβαίων και Πρόεδρος του ΔΑΟΘ κ. Νικόλαος Σβίγγος τόνισε: «Αποδείχθηκε σήμερα μέσα από την επιμονή μας για την θέσπιση των Επαμεινώνδειων, ότι η πόλη της Θήβας έχει την δυνατότητα και την ικανότητα να τελεί μεγάλων απαιτήσεων και προσδοκιών διοργανώσεις. Η σημερινή ημέρα είναι για εμάς πολύ σημαντική καθώς ο “Δρόμος του Επαμεινώνδα” είναι η σφραγίδα όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων που τελούνται μέσα στις εκδηλώσεις Επαμεινώνδεια.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος αφού ένας θεσμός που ξεκίνησε επί των ημερών μου, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι όχι μόνο ανθεί, αντιστέκεται και επιβιώνει αλλά θέτει και στόχους για το μέλλον».

Παράλληλα ο κ. Σβίγγος σημείωσε: «Η μάχη που θα δώσουμε στις επερχόμενες εκλογές είναι να πείσουμε ότι οι θεσμοί αυτού του επιπέδου πρέπει να διευρυνθούν και να ενισχυθούν. Η προσπάθεια μας μέσα από τον Καλλικράτη, σε συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους Πλαταιών, Θίσβης και Βαγίων που ενσωματώνονται και αποτελούν κομμάτι του νέου διευρυμένου Δήμου, πιστεύω ότι υπόσχεται πολλά, θέτει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη κοινωνία.
Τέλος καλωσορίζω τους Δημότες των Δήμων Πλαταιών, Θίσβης, Βαγίων και υπόσχομαι μια καλή και εποικοδομητική συμπόρευση στα δημοτικά πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: