Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κυβέρνηση ΔΝΤ: Η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης


ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους. Η οικονομική «κρίση» της πατρίδας μας που εξελίσσεται, δεν είναι μονοδιάστατα οικονομική αλλά συγχρόνως πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και ηθική. Πρόκειται ουσιαστικά για την «χρεοκοπία» του πολιτικού οικοδομήματος της Μεταπολίτευσης.
Τη «χρεοκοπία» αυτή τη δημιούργησε ένας ιδιότυπος τρόπος πολιτικής δράσης και συμπεριφοράς. Τη δημιούργησε η συνάντηση των «αιτημάτων» και των «προσφορών» πολιτικών, κυβερνήσεων, κομμάτων, «πολιτών», συνδικάτων, επιχειρηματιών, ο τρόπος δηλαδή που κυβερνήθηκε στην ακυβερνησία του – χωρίς κανένα πολιτικό σχέδιο - ο τόπος επί δεκαετίες.
Το δημόσιο χρέος είναι χρέος της χώρας αλλά εκφράζεται σε κέρδη μιας πολυδιάστατης κάστας. Η πολιτική, κοινωνική, οικονομική ανθρωπογεωγραφία της κάστας αυτής είναι γνωστή και ορατή. Αυτή η κάστα πρέπει να πληρώσει, όσοι ιδιοποιήθηκαν άμεσα ή έμμεσα το δημόσιο χρήμα, το δημόσιο πλούτο.
Σήμερα, το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν μπορεί να ασκήσει την εθνική κυριαρχία, δεν μπορεί να ασκήσει τη λαϊκή κυριαρχία, δεν μπορεί να ασκήσει οικονομική πολιτική, έχει ουσιαστικά αποσυρθεί, έχει παραδώσει τη διαχείριση του τόπου στο μηχανισμό ΔΝΤ– Ευρωζώνης.
Διαφωνούμε απόλυτα με μια αποστροφή της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο (2/5/2010): «Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών».
Λάθος , κ. Πρωθυπουργέ, ΤΩΡΑ είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τιμωρία όλων των υπευθύνων ΤΩΡΑ!! Η υπομονή μας εξαντλήθηκε…
Δεν είναι απλά ένα πολιτικό αίτημα των εργαζομένων, είναι η κάθαρση που οφείλει να έχει η σύγχρονη τραγωδία του Ελληνισμού, πριν το νέο ξεκίνημα.
Πηγή: paskviotias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: