Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου στο Δ.Δ. Παύλου





































Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου Αγίου Αθανασίου περίμεναν φέτος τους επισκέπτες του Δ.Δ. Παύλου με πρωτοβουλία του ιδιαίτερα δραστήριου Προέδρου κ. Ηρακλή Τουφεξή το διήμερο 1 με 2 Μαϊου 2010. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Τόγιας, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο Αντινομάρχης κ. Γιάννης Τσιγαρίδας, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κκ.Φανή Παπαθωμά, Γιάννης Καράμπελας και Λουκάς Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Λουκάς Τριανταφύλλου και Γιάννης Νταβαλούμης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου κ. Κώστας Ξηρογιάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ανήμερα την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εφημέριος του Αγίου Αθανασίου πατέρας Ιωάννης Μιχαλόπουλος και οι συνεργάτες του, επίτροποι και νεωκόροι, μας «εντυπωσιάζουν» με την τάξη και την οργάνωση των εκδηλώσεων που τελούνται υπό τη σκέπη της τοπικής ενορίας και κοινωνίας. Έτσι και φέτος, όπως κάθε χρόνο, παραμονή της γιορτής του προστάτη του Δ.Δ. Παύλου Αγίου Αθανασίου δεκάδες κάτοικοι αλλά και επισκέπτες παρακολούθησαν με κατάνυξη τον πανηγυρικό εσπερινό στον οποίο συμμετείχαν πολλοί ακόμη εφημέριοι των γύρω ενοριών του Καποδιστριακού Δήμου Ορχομενού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και μετά το πέρας της πρωινής Θείας Λειτουργίας ανήμερα, όπου στην πλατεία του Παύλου τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Βοιωτίας και του Συλλόγου Γυναικών Παύλου παρουσίασαν χαρακτηριστικούς τοπικούς χορούς.
Την τοπική εορτή τίμησαν με την παρουσία τους και οι αρχές του Δήμου Ορχομενού ενώ αμέσως μετά το πέρας του εκκλησιασμού, δόθηκε μικρή δεξίωση σε ταβέρνα της περιοχής από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: