Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

«Το Συνδικαλιστικό κίνημα καταδικάζει την τυφλή βία και εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τα αθώα θύματα»


Για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης είχαμε μια τόσο μεγάλη σε όγκο και πυκνότητα συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
΄Όμως αυτή την πρωτοφανή αντίδραση των πολιτών την αμαύρωσε ο βάναυσος και άδικος θάνατος τριών νέων ανθρώπων, όπου για ένα μεροκάματο πείνας στην τράπεζα του «καταγγέλοντος του συστήματος» κ. Βγενόπουλου και την θηριωδία των ανεγκέφαλων, που δεν σεβάστηκαν την ανθρώπινη ζωή και βλέποντας ότι μέσα υπάρχουν άνθρωποι , την πυρπόλησαν. Με αυτές τις ενέργειες το μόνο που κατάφεραν είναι να αμαυρώσουν τον αγώνα που κάνει η ελληνική κοινωνία για να ανατρέψει όλα αυτά τα αντικοινωνικά μέτρα.
Το Συνδικαλιστικό κίνημα καταδικάζει την τυφλή βία και εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τα αθώα θύματα.
Εμείς τους λέμε ότι ό,τι και να κάνουν, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα σαν κοινωνία και σαν λαός για μια δίκαιη κοινωνία που θα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και όχι το χρήμα, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοβιομήχανους.
Επιτέλους όλη η θιγόμενη ελληνική κοινωνία σηκώθηκε από τον καναπέ και έδειξε την αντίθεσή της και την οργή της απέναντι σ’ όλα αυτά που έχουν γίνει τόσα χρόνια και σ’ αυτά που θέλουν να εφαρμόσουν οι νεοφιλελεύθεροι της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης ( Μέργκελ, Σαρκοζί ) σε βάρος της κοινωνίας, βάζοντας πάνω από τον άνθρωπο το χρήμα. ΄Ετσι χάνουμε κάθε αίσθημα δικαίου και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αποδομείται η κοινωνία και κερδίζουν μόνο οι τραπεζίτες, οι μεγαλοβιομήχανοι και μεγαλοεργολάβοι γυρίζοντας την την Ευρώπη στον μεσαίωνα, στην παλαιά κραταιά φεουδαρχία. Σήμερα τη θέση τους έχουν πάρει τα καρτέλ που ελέγχουν όλους τους θεσμικούς φορείς της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.
Ο δικός μας δρόμος είναι ο συνεχής αγώνας, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά όλων των Ευρωπαίων πολιτών και όχι μόνο για να καταφέρουμε να έχουμε την ελευθερία μας.
Γιατί τώρα πια είναι επιτακτική ανάγκη, όχι να σώσουμε την οικονομία, αλλά να σώσουμε την κοινωνία.
Όλα αυτά τα αντιλαϊκά , αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα που προτείνουν μας οδηγούν στην σκλαβιά και τη φίμωση.
΄Εχουμε υποχρέωση όλοι οι πολίτες να αντισταθούμε για να μην οδηγηθούμε σ’ αυτήν την εξαθλίωση. Να περισώσουμε την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας τόσο των ίδιων όσο και των επόμενων γενεών.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: