Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Λιβαδειάς καταγγέλουν τον Δ. Τσιφή για «λιγοψυχία»





Καταγγέλλουμε την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Λιβαδειάς κ. Τσιφή, ο οποίος ¨υπαναχώρησε¨ από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην έκτακτη συνεδρίασή του, στις 29 Απριλίου 2010. Στην σημαντική αυτή συνεδρίαση που είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων, των κομμάτων και των παραγωγικών τάξεων, αποφασίσαμε να αντιταχθούμε στο σχέδιο ¨Καλλικράτης¨ του Υπουργείου Εσωτερικών που υποβαθμίζει ,συρρικνώνει την πόλη μας και δεν δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας.
Η Λιβαδειά καθώς και οι όμοροι κατακερματισμένοι μικροί Δήμοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις και αρμοδιότητες του σχεδίου ¨Καλλικράτης¨. Επιπλέον και σε συνδυασμό με την γενική οικονομική κατάσταση της χώρας, τους αδιευκρίνιστους πόρους και τις οφειλές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα σοβαρά θέματα δημοκρατικής εκπροσώπησης των μικρών Δήμων που θα συνενωθούν, δημιουργείται μεγάλη αμφιβολία για την επιτυχία του σχεδίου, σε όλους τους πολίτες . Αυτό ήταν το πλαίσιο προβληματισμού στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που κατέληξε στη σχετική ομόφωνη απόφαση.
Παρά τις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις για δημοκρατικές διαδικασίες στον σχεδιασμό της νέας Μεταρρύθμισης ,το Υπουργείο Εσωτερικών ¨διαβουλεύτηκε¨ μόνο με τους κυβερνητικούς βουλευτές και όχι με την κοινωνία και τους αιρετούς –θεσμικούς εκπροσώπους της. Καταπατώντας ακόμη και τις αρχές του σχεδιασμού που το ίδιο είχε επιλέξει, κατέληξε στον χωροταξικό σχεδιασμό ανάλογα με τα ιδιοτελή συμφέροντα και την επανεκλογιμότητα των βουλευτών.
Ο σημερινός Δήμαρχος είτε ¨λιγοψύχησε¨ σε διάφορες κομματικές πιέσεις, είτε ¨ξεπούλησε¨ την πόλη και τα συμφέροντά της , για να είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος με την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος και πήρε πίσω την υπογραφή του.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να παραμένει Δήμαρχος στην ιστορική πόλη μας και τον καλούμε σε ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
Δηλώνουμε ότι μαζί με τους πολίτες της Λιβαδειάς και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας που σέβονται την υπογραφή τους, σε αντίθεση με τον Δήμαρχο, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση του Δήμου Λιβαδειάς που είναι : Δύο Δήμοι στην περιφέρεια της πρώην Επαρχίας Λιβαδειάς για να είναι ισχυροί και βιώσιμοι. Όσοι προβλέπονται για την πρώην Επαρχία Θηβών και προβλέπονταν άλλωστε και για την Λιβαδειά πριν τις μικροπολιτικές – ιδιοτελείς παρεμβάσεις .
Καλούμε όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση την Παρασκευή 07/05/2010,ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου


Λιβαδειά 04-05-2010

Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων :
Πούλου Γιώτα, Μητάς Αλέξανδρος,Ανέστης Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: