Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ειρωνική δήλωση Γιαννάκη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


O υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ποτέ και καμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση δεν διέψευσε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και τόσες φορές τον ίδιο της τον εαυτό και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.
Αρχικά δεσμεύτηκαν για πάγωμα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είπαν, κατόπιν, ότι οι αυξήσεις στον ΕΦΚ, θα χρηματοδοτήσουν την «πράσινη ανάπτυξη». Διαβεβαίωσαν, στη συνέχεια, ότι θα τις απορροφήσει η ίδια η επιχείρηση. Με το Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ (04.05.2010) όμως, ομολόγησαν το έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες πολίτες και παραδέχτηκαν ότι το χαράτσι του ΕΦΚ και του ΦΠΑ θα επιβαρύνει τους τελικούς καταναλωτές. Ο κατήφορος που έχει πάρει η αξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, όμως, δεν πρέπει να συμπαρασύρει την αξιοπιστία της ΔΕΗ, η διοίκηση της οποίας οφείλει να αποσυνδέσει το μέλλον της επιχείρησης από το αβέβαιο μέλλον της πολιτικής ηγεσίας της. Έτσι, μόνο, θα προστατεύσει τα συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας, των εργαζομένων και των μετόχων ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: