Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Χρονικό περιθώριο για ένταξη αγροτών στις ΑΠΕ, ζήτησε ο Μιχ. Τζελέπης


Να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα τριών, τεσσάρων μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα καθορίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος με Υπουργική Απόφαση, για να έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση οι αγρότες κατά προτεραιότητα και να ενταχθούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ζήτησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού Σερρών, Μιχ. Τζελέπης. Σε ομιλία του στη βουλή ο κ. Τζελέπης ζήτησε, οι επαγγελματίες αγρότες να συμμετέχουν κατά προτεραιότητα και μέχρι ενός ορισμένου ποσοστού της τάξεως του 20%, 25% στην επιδιωκόμενη αναλογία εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταικών συστημάτων και την κατανομή της στο χρόνο, που θα καθορίζεται από σχετική απόφαση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1 παράγραφος β του νομοσχεδίου.
Ακόμη πρέοτεινε να παρέχεται επίσης εναλλακτικά η δυνατότητα σε επαγγελματίες αγρότες να εγκαθιστούν από κοινού φωτοβολταικά συστήματα ισχύος μέχρι 500 κιλοβάτ, αποτελούμενα από μικρότερης μονάδας ισχύος, μέχρι 20 κιλοβάτ η κάθε μια, έτσι ώστε με τη λειτουργία συλλογικών συνεταιριστικών φορέων να αξιοποιείται η πράσινη ενέργεια, προς όφελος των κατοίκων μιας ευρύτερης αγροτικής περιοχής.
Σ' αυτή την εναλλακτική επιλογή να εφαρμόζεται για την πώληση του παραγόμενου ρεύματος το τιμολόγιο που ισχύει για τα οικιακά φωτοβολταικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: