Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Απεργούν σήμερα και αύριο οι συμβασιούχοι στα ΚΕΠ


Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ όλης της χώρας, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ.
Μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού των ΚΕΠ και ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης έναντι των συμβασιούχων».
Απαντώντας, το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει πως για πρώτη φορά, η διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων στα ΚΕΠ θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι αμετάκλητη.
«Η κυβέρνηση σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Οφείλουμε, όμως, να καταστήσουμε σαφές ότι απόφαση της κυβέρνησης ήταν η προκήρυξη των νέων θέσεων για τα ΚΕΠ να είναι ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Να μην είναι, δηλαδή, μια κλειστή διαδικασία, που και πάλι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά μόνο οι ήδη εργαζόμενοι στα ΚΕΠ - που είχαν, μάλιστα, προσληφθεί χωρίς τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και υπογραμμίζεται πως η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί εξασφαλίζει αξιοκρατία, ισονομία και αντικειμενικότητα. «Η διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων στα ΚΕΠ, θα γίνει για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι ανοιχτή και σε όσους ήδη υπηρετούν αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες - είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι άνεργοι. Αυτό προβλέπει άλλωστε ο Νόμος 3812/2009 για την πλήρη υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: