Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Υπογραφή επιχειρησιακής συμφωνίας υλοποίησης του ΕΣΠΑ


Επιπλέον 42 εκατ. ευρώ στην Στερεά Ελλάδα

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου συμμετείχε χθες 6 Μαΐου 2010 στη 2η Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας υπό την προεδρεία της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη. Μετά την υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2010 από την Υπουργό και τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η κα Διαμαντοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Σήμερα και επίσημα πλέον η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί στη μεγάλη αυτή εθνική προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας. Πιστεύω ακράδαντα σε αυτό που είπε η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Κατσέλη , ότι μπορούμε σε 3 χρόνια το ελληνικό πρόβλημα να το έχουμε μετατρέψει σε ελληνικό θαύμα, για το οποίο θα μιλούν οι εταίροι μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο, όπου εισακούστηκαν τα αιτήματά μας και μας εκχωρήθηκαν επιπλέον 42 εκατ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπουργείου για τη στήριξή του στις προσπάθειές μας, εγώ και οι συνεργάτες μου, οι άνθρωποι της Περιφέρειας έχουμε βάλει ένα εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης. Ο εθνικός μέσος όρος απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ σήμερα κινείται στο 6%, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όμως έχει καταφέρει να βρίσκεται στο 12,2% που αντιστοιχεί σε 20 εκ. € (πληρωμές-δαπάνες) και προχωράμε δυναμικά, για να δίνουμε συνεχώς κονδύλια σε αναπτυξιακούς στόχους(μεγάλα οδικά δίκτυα, λιμάνια, περιβαλλοντικά έργα, σχολεία, ΧΥΤΑ, έργα τουρισμού και πολιτισμού).»

Δεν υπάρχουν σχόλια: