Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η Βοιωτία αποχαιρέτισε τη Φούλα Νικολάου


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου καθώς και εκπροσώπων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του Νομού μας, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και όχι μόνο, οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία σήμερα νωρίς το απόγευμα η αείμνηστη Πρόεδρος του Ιδρύματος της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς Φούλα Νικολάου.

Μακρύς ο κατάλογος των ονομάτων των συλληπτηρίων για την «μάνα» της Λιβαδειάς που για πάνω από 50 χρόνια υπήρξε στο τιμόνι του πολυπληθέστερου και πολυσχιδούς φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Βοιωτίας.
Βαριά η κληρονομία και η παρακαταθήκη της γυναίκας που ρίζωσε τον εθελοντισμό στον τόπο μας και οδήγησε γυναίκες κάθε ηλικίας να παραμερίσουν το ΕΓΩ τους και να αφιερωθούν στο ΕΜΕΙΣ!
«Πιστεύω ότι όλοι οι κάτοικοι της Λιβαδειάς και πολλοί από την Βοιωτία είναι συντετριμμένοι σήμερα με το άκουσμα της κοιμήσεων της αγαπητής μας Φούλας Νικολάου μεταξύ των οπίων και εγώ που αν και είχα ένα βεβαρυμμένο πρόγραμμα θεώρησα χρέος μου ιερό να βρίσκομαι εδώ και να παραστώ της νεκρώσιμου ακολουθίας. Με τη Φούλα Νικολάου είχαμε συνεργαστεί περισσότερα από 40 χρόνια είχαμε μια στενή και καλή συνεργασία και πιστεύω θα είναι πολύ δύσκολο η πλήρωση του κενού που μας αφήνει» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος.
Την προσωπικότητα, το ήθος, την ακτινοβολία, το μέγεθος της προσφοράς εξήραν και όλοι όσοι εκφώνησαν επικήδειο για την Φούλα Νικολάου χθες στον Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς λίγο πριν η φιλόξενη γη της Λιβαδειάς την σκεπάσει για πάντα!
Μάλιστα, η ευχή τώρα όλων είναι το έργο της και το παράδειγμα της ζωής της να αποτελέσει φάρο φωτεινό για την διάδοχη κατάσταση του πρότυπου Ιδρύματος που φέτος συμπληρώνει πέντε δεκαετίες αδιάλειπτης δράσης. Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: