Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Νέες απελευθερώσεις πουλιών από το Κ.Π.Α.Φ της Π.Π.Ο.



Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού με τον Οικολογικό Σύλλογο συνεχίζοντας το πρόγραμμα εμπλουτισμού του Κωπαϊδικού πεδίου απελευθέρωσε δεκάδες ορτύκια στην περιοχή του Ακοντίου όρους, δίπλα στον Βοιωτικό Κηφισό όπου είναι και ο φυσικός βιότοπός τους.
Τα ορτύκια εκτράφηκαν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΑΦ για πέντε μήνες με τροφές που προσέφερε «Σποροπαραγωγικός Οίκος Βασιλικής Κλαρούδα».
Η Π.Π.Ο. με τον Οικολογικό Σύλλογο , τον Δήμο Ορχομενού και την Δ/νση Γεωργίας , στα πλαίσια του εμπλουτισμού των ποταμών της περιοχής , έχουν ήδη παραγγείλει πενήντα χιλιάδες ιχθύδια κυπρίνου απ’ τον ιχθυογεννητικό σταθμό Άρτας που θα παραληφθούν στις αρχές της άνοιξης. Τα ιχθύδια θα εμπλουτίσουν τον Μέλανα ποταμό , τον Βοιωτικό Κηφισό και όλα τα αρδευτικά κανάλια της Κωπαΐδας.
Με την ευκαιρία αυτή κάνουμε έκκληση σε όποιον φορέα ή ιδιώτη έχει την δυνατότητα να μας προσφέρει μια εκκολαπτική μηχανή για την αναπαραγωγή πουλιών της άγριας φύσης.
Στόχος του ΚΠΑΦ πέρα απ’ την περισυλλογή και φροντίδα των τραυματισμένων πουλιών και τον εμπλουτισμό της Κωπαΐδας , είναι και η επέκτασή του σε ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που θα είναι επισκέψιμο αλλά και προς χρήση απ’ τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας μας είναι 2261033856 και 6973601377 (Θ. Απογένης) και 2261033200 (Β. Τούντας).

Δελτίο Τύπου Π.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: