Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού



Βήμα προς βήμα, προχωρά καθημερινά η προσπάθεια επάνδρωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ορχομενού, προκειμένου μέχρι τα μέσα της Άνοιξης να ανοίξει και επίσημα για το κοινό της πόλης. Χάρις στην κινητικότητα που έχει επιδείξει σε λιγότερο από τέσσερις μήνες ο νέος της Πρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καλαμπόκας, ήδη έχουν προστεθεί στα ράφια της πάνω από 2.500 νέα βιβλία, από δωρεές συμπολιτών μας ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν και τουλάχιστον πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δωρεάν ιντερνετ. Πρόσφατα επίσης το – αδρανές επί σειρά ετών – Νομικό Πρόσωπο απέκτησε και τη δική του ταυτότητα, το δικό του λογότυπο που δημιούργησε αφιλοκερδώς η κα Σώτη Βαγενά.

Πρόκειται για ένα … προσωπικό, ας μας επιτραπεί η έκφραση, στοίχημα που έχει βάλει (και δικαίως) ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καλαμπόκας προκειμένου να δώσει ζωή στο μέχρι πρότινος ανύπαρκτο αυτό χώρο, που στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρο του Δήμου μας. Το Orchomenos Press δεν είναι η πρώτη φορά που ξεναγείται στο χώρο, όμως, αυτή την περίοδο οι εργασίες έχουν προχωρήσει αρκετά ικανοποιητικά προκειμένου σύντομα να παραδοθεί στο κοινό.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του, το Ν.Π. «Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού» θα ανακοινώσει παράλληλα με τα εγκαίνιά της και μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2010 με στόχο την γνωριμία των συμπολιτών μας – κυρίως των νέων της πόλης μας – με το χώρο αυτό.
«Θέλω να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά πως η Δημοτική Βιβλιοθήκη εξακολουθεί να δέχεται οποιαδήποτε μορφής χορηγία ή προσφορά βιβλίων προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο στο κοινό. Οι δωρεές των βιβλίων γίνονται στον χώρο της Βιβλιοθήκης εντός του Πολιτιστικού Κέντρου που λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:00. Σε περίπτωση αδυναμίας παράδοσης των βιβλίων στον χώρο της Βιβλιοθήκης μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22610 39029 ώστε να έρθουμε εμείς να τα παραλάβουμε. Θέλω, επ` ευκαιρία, να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την κα Σώτη Βαγενά για την ευγενική της συνεισφορά στην δημιουργία του λογοτύπου της βιβλιοθήκης μας. Η συνένωση των υγιών δυνάμεων της πόλης μας παραμένει για όλους μας η μεγαλύτερη πρόκληση προκειμένου να συμβάλουμε στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση του τόπου μας» είπε στο Orchomenos Press ο Πρόεδρος του Ν.Π. κ. Γιώργος Καλαμπόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: