Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους αγρότες – το μεσημέρι οι αποφάσεις για το μέλλον των μπλόκων


Στην τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες, που φαίνεται πως κινούνται σε τρείς διακριτές γραμμές. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα, το μεσημέρι στη Βέροια και αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ εκπρόσωποι άλλων μπλόκων πρόκειται να συναντηθούν το μεσημέρι της Τρίτης με την υπουργό Κ. Μπατζελή. Εντωμεταξύ, εκπρόσωποι 20 μπλόκων της Θεσσαλίας και της Β. Ελλάδας, που κατέληξαν σε κοινή λίστα εννέα αιτημάτων, ζητούν απαντήσεις επ' αυτών και δεσμεύσεις από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι εισηγήσεις των επικεφαλής της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής είναι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας στον επ' αόριστον αποκλεισμό και παρακαμπτηρίων δρόμων. Επίσης, κατά τη συνεδρίαση στη Βέροια, το μεσημέρι της Δευτέρας, αναμένεται να αποφασιστεί το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς οι επαφές με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν αποβεί άκαρπες.
Οι εκπρόσωποι των 20 μπλόκων της Θεσσαλίας και της Β. Ελλάδας, που κατέληξαν σε κοινή λίστα εννέα αιτημάτων, ζητούν απαντήσεις επ' αυτών και δεσμεύσεις από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Παράλληλα, εκπρόσωποι τριών άλλων μπλόκων πρόκειται να συναντηθούν το μεσημέρι της Τρίτης με την Κ.Μπατζελή.
Η Κ. Μπατζελή θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό εντός της ημέρας, εν όψει της και της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφάνεια, κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει αναφορά και στην υπόθεση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Αναλυτικότερα η κατάσταση στα μπλόκα στο www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: