Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Αποκλειστικό: Φως στους θησαυρούς της Βοιωτικής Γης!



Το «Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας» η έκδοση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση και της Eurobank EFG για το 2010

Στην έκδοση του «Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας» για το 2010, την επιμέλεια του οποίου θα έχει ο Προϊστάμενος της Θ` ΕΠΚΑ και καθηγητής Βασίλειος Αραβαντινός (φωτογραφία), θα προχωρήσει - σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία του Orchomenos Press - το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Τράπεζα Eurobank EFG, συνεχίζοντας την πολυετή τους προσφορά στον τομέα των πολιτιστικών εκδόσεων και ειδικότερα στο πλαίσιο της σειράς ο «Κύκλος των Μουσείων»!

Πρόκειται για και πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη των θησαυρών της Βοιωτικής γης που φυλάσσονται στο μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Μουσείο του Νομού μας, τα οποία θα βγουν στην δημοσιότητα σχεδόν παράλληλα με την επανέκθεσή του, εάν τηρηθούν τα σχετικά χρονοδιαγράμματα. Ήδη, όπως μας αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι συντελεστές της πολυτελούς έκδοσης έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία του καθώς η παρουσίαση του προγραμματίζεται περί τα τέλη του Νοέμβρη του 2010, ενώ προσωπικά για τον κ. Βασίλειο Αραβαντινό αποτελεί την δικαίωση δεκάδων χρόνων επιστημονικής εργασίας και καταγραφής της Βοιωτικής ιστορίας! Θα μπορούσε, μάλιστα, να χαρακτηριστεί και ως «το έργο της ζωής του»!
Το «Orchomenos Press» επιβεβαίωσε την σπουδαία αυτή είδηση επικοινωνώντας απευθείας με τον κ. Βασίλειο Αραβαντινό, ο οποίος μας δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται τη δυνατότητα να σας επιβεβαιώσω την είδηση πως το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Τράπεζα Eurobank EFG μου έχουν αναθέσει αυτή τη σπουδαία δουλειά, για την οποία πλέον έχω αφοσιωθεί ολοκληρωτικά. Χάρις στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Λάτση στην Ελλάδα, Προέδρου και μέλους Διοικητικών Συμβουλίων σειράς εταιρειών συμφερόντων του Ομίλου Λάτση, και κοινωφελών ιδρυμάτων κ. Ευάγγελου Χρόνη, ο οποίος έχει και μια ιδιαίτερη σχέση με την Κορώνεια, θα προχωρήσουμε στην φωτογράφιση των θησαυρών της Αρχαίας Βοιωτίας» μας είπε ο Προϊστάμενος της Θ` ΕΠΚΑ.
«Γίνονται πάρα πολλά πράγματα στη Βοιωτία αλλά το ύφος της δουλειάς μας και το επιστημονικό έργο δεν μας επιτρέπει να επιδιώκουμε τη δημοσιότητά τους» εξήγησε ο κ. Αραβαντινός απαντώντας στην ερώτησή μας. «Έτσι, λοιπόν, με τη βοήθεια του φωτογράφου κ. Σωκράτη Μαυρομάτη και άλλων συντελεστών έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή του, η οποία θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί επίσημα περί τα τέλη του Νοέμβρη ή αρχές Δεκέμβρη του 2010 στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θήβα» μας είπε ο σπουδαίος αυτός επιστήμονας που υπηρετεί τη Βοιωτία για πάνω από 25 χρόνια!

ΥΓ. Το εξώφυλλο του πονήματος της αρχαιολόγου κυρίας Ροζίνας Κολώνια «Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών», που επίσης εκδόθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Τράπεζα Eurobank EFG το 2007. Παρόμοια έκδοση ετοιμάζει τώρα ο Προϊστάμενος της Θ` ΕΠΚΑ κ. Βασίλειος Αραβαντινός με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: