Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ένα χαμόγελο για τον Ασωπό!


Ιστορική η πρώτη επίσκεψη Υπουργού Περιβάλλοντος
Καταργείται η αναχρονιστική απόφαση του 1969



Σειρά μέτρων άμεσης προτεραιότητας, αλλά και μέτρα με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τη διαχείριση της περιβαλλοντικής κρίσης του Ασωπού ποταμού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή επίσκεψή της στα Οινόφυτα η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Στο πλαίσιο του προγράμματος καταργείται Κοινή Υπουργική Απόφαση Γ1/1806 του 1969 που καθιέρωνε τον Ασωπό ως αποδέκτη επεξεργασμένων βιομηχανικών αποβλήτων.


Σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί εξυπηρετεί τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τον περιορισμό και την εξάλειψη της ρύπανσης, τη χωρική οργάνωση της άτυπης, έως σήμερα, βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου και τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων. «Το ΥΠΕΚΑ είναι αποφασισμένο να σταματήσει το μείζον αυτό περιβαλλοντικό έγκλημα και να ξαναδώσει ζωή και ελπίδα στην περιοχή, παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον των νεότερων γενιών», υπογράμμισε η υπουργός.
Διαβάστε αύριο στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ το αναλυτικό ρεπορτάζ καθώς και τις τοποθετήσεις των κκ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Μιχάλη Γιαννάκη, Βουλευτή ΝΔ Ν. Βοιωτίας και Νίκου Σβίγγου, Δημάρχου Θηβαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: