Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ νομαρχών για τον Καλλικράτη...


Ναι στο σχέδιο «Καλλικράτης» λένε οι Νομάρχες της χώρας, το θεσμό στο 14ο και τελευταίο συνέδριο. Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος, τονίζει στην Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση, χωρίς υπεκφυγές: « Είμαστε εκ πεποιθήσεως υπέρ της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μα και του σχεδίου Καλλικράτης ως κεντρική φιλοσοφία». Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ επισημαίνει ακόμη, ότι η μεταρρύθμιση πρέπει οπωσδήποτε να πετύχει και θέτει ως βασική προϋπόθεση να τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις από τις αποφάσεις των συνεδρίων της ένωσης. «Αν δεν τηρηθούν αυτοί οι όροι θα είναι πραγματικός όλεθρος» , αναφέρει χαρακτηριστικά στην e-αυτοδιοίκηση.
Την ίδια στιγμή, την πεποίθηση ότι ο Καλλικράτης είναι μια δυναμική και όχι δογματική μεταρρύθμιση που μπορεί να σύρει στη μεταρρύθμιση του όλου κράτους και ταυτόχρονα αποτελεί μέρος της λύσης και όχι της κρίσης που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, παρεμβαίνοντας σε συνέντευξη Τύπου της ΕΝΑΕ.
Ο Νομάρχης Πειραιά επεσήμανε ότι ο Καλλικράτης περιλαμβάνει όλα όσα έχουν συναποφασιστεί στα συνέδρια της ΕΝΑΕ και ιδιαίτερα αυτό της Δράμας και αυτό που πρέπει στο εξής να διεκδικηθεί είναι να μην γίνει καταρχήν καμία απολύτως έκπτωση ως προς το κείμενο της Κυβέρνησης, για να ολοκληρωθεί επιτέλους η ρήξη με το συγκεντρωτικό κράτος, με τη διαφθορά.

- Για την απόφαση του εκτάκτου συνέδριου της ΕΝΑΕ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση πατήστε εδώ

- Για την απόφαση του 12 Συνεδρίου της ΕΝΑΕ στη Δράμα πατήστε εδώ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 14ου Συνεδρίου της ΕΝΑΕ, σε πραγματικό χρόνο, μέσα από την ιστοσελίδα της ένωσης και συγκεκριμένα στο link: http://www.enae.gr/sinedria.asp?id=996&parent=home

Δεν υπάρχουν σχόλια: