Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Κλείσιμο όλων των ΧΑΔΑ στην Περιφέρειά μας ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών


Στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης βρέθηκε χθες η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού Γεωργίου Ντόλιου, παρουσία στελεχών του Υπουργείου και του συμβούλου της ΥΠΕΚΑ Δρ. Ευάγγελο Τερζή.
Στη συνάντηση ο Υφυπουργός έθεσε ως προτεραιότητες το κλείσιμο όλων των ΧΑΔΑ και τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων που περιέχονται στους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς. Συζητήθηκε ακόμα η άμεση θεσμοθέτηση του πλαισίου ορθολογικής διαχείρισης αδρανών υλικών ώστε τα έργα να ωριμάσουν και να υλοποιηθούν γρήγορα. Τέλος, θεσμοθετείται σύντομα το πλαίσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων. Η κα Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αν και η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) έχει μείνει χρονικά πολύ πίσω στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπάρχει και η πολιτική βούληση και η δυνατότητα να υπάρξει ταχεία πρόοδος. Στόχος είναι η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος και όχι αποσπασματικές λύσεις καθώς και το άμεσο κλείσιμο των υπόλοιπων ΧΑΔΑ. Απέναντι στην οικονομική κρίση και στα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια της μικροπολιτικής πάνω στα σκουπίδια. Κάθε χρονική υστέρηση ισοδυναμεί με απώλεια πόρων από το ΕΣΠΑ. Προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ με αξιοποίηση των βέλτιστων τεχνικών και τεχνολογιών που είναι διαθέσιμες για μια ολοκληρωμένη και αειφόρο διαχείριση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: