Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Και του χρόνου στο μέτρο…







Διαβάστε στο www.thiva-press.blogspot.com αναλυτικό ρεπορτάζ από τα εγκαίνια των γραφείων του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας
Με την στήριξη σύσσωμων των τοπικών αρχών αλλά κυρίως του Αντιδημάρχου Θηβαίων και Καπετάνιου κ. Θανάση Αρκούδη εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας το πρωινό της περασμένης Κυριακής, 31 Ιανουαρίου 2010, λίγες ημέρες πριν τα μπουλούκια και οι Καπετάνιοι ξεχυθούν και πάλι στους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης της Βοιωτίας προκειμένου να αναβιώσουν το σημαντικότερο παραδοσιακό έθιμο του Νομού μας, ενήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Στην προσπάθεια και τους στόχους του Συλλόγου αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος Β. Γρυπάρης, ενώ ο Πρόεδρος Ν. Χατζηδούρος ευχαρίστησε αρχικά το Δ.Σ των Βλάχων, που για ένα ολόκληρο χρόνο πάλεψαν για την διαμόρφωση του χώρου, τον Δήμο, Εμπορικό Σύλλογο, Επαγγελματοβιοτέχνες και όλους όσους βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και τον Νομάρχη και τους Βουλευτές που με την παρουσία τους δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τον Βλάχικο Γάμο. Η στέγη του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Θηβαίων και τα … εγκαίνια της δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς φαγητό και χορό, υπό ήχους της πίπιζας και του νταουλιού!
Που θα βρίσκονται την Τσικνοπέμπτη οι παρέες των Βλάχων!
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων σας ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων το βράδυ της Τσικνοπέμπτη θα βρίσκονται στα παρακάτω μαγαζιά της πόλης των Θηβών: 1. Η παρέα του κ. Αθανάσιου Αρκούδη θα βρίσκεται στο «ΤΖΑΚΙ». 2. Η παρέα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΛΑΪΟΣ» θα βρίσκεται στον «ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ» στο Μοσχοπόδι. 3. Η παρέα του κ. Νώντα Κουρκούτη, του Καραμαγκιώλη Σωτήρη και του Κων/νου Αραπίκου θα βρίσκεται στην πάνω αίθουσα στο «ΤΖΑΚΙ». 4. Η παρέα του κ. Παναγιώτη Σταμάτη θα βρίσκεται στον «ΕΛΑΤΟ». 5. Η παρέα του κ. Νίκου Τσεσμελή θα βρίσκεται στον «ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ». 6. Η παρέα του κ. Ευστράτιου Σίμου θα βρίσκεται στον «ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ». 7. Η παρέα των Σαρακατσαναίων θα βρίσκεται στον «ΑΓΓΕΛΟ» στο Πυρί. Οι παρέες των Βλάχων σας περιμένουν το βράδυ αυτό για να γλεντήσετε και να χορέψετε μαζί τους με νταούλια και πίπιζες μέχρι το πρωί.
Δείτε τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας κ. Νεκτάριος Χατζηδούρος…
Δείτε τις δηλώσεις του Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχου Περγαντάς…
Καθώς και του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Γιώργου Μουλκιώτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: