Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Κακό μαντάτο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας…


Ένα ... κακό προηγούμενο – εν όψει της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των οικειοθελών συνενώσεων Τ.Δ. με γειτονικούς Δήμους – δημιουργείται, κατ’ επιταγή του άρθρου 149 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κας Κατερίνας Διαμαντοπούλου ακύρωσε ως παράνομη την με αριθμό 9/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Υπάτης, που αφορά διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση και βάση του άρθρου 216 παρ. 7 του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων», τα θέματα που αφορούν τον έλεγχο νομιμότητας της διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, καθώς και η προκήρυξη και η διαδικασία διεξαγωγής του,ρυθμίζονται με προεδρικό διάταγμα.
Από την έναρξη ισχύος του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (8-6-2006)μέχρι σήμερα το ανωτέρω αναφερόμενο Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει εκδοθεί!
Το κακό… μαντάτο αφορά την οικειοθελή προσάρτηση του Τ.Δ. Κάστρου στο Δήμο Ορχομενού, όπως ζητήθηκε και λήφθηκε ομόφωνα απόφαση στο τελευταίο ΔΣ. Προφανώς, με το ίδιο σκεπτικό δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε και η πρωτοβουλία των κατοίκων του γειτονικού μας Τοπικού Διαμερίσματος του Δήμου Ακραιφνίας… Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: