Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν φορολογούνται οι τραπεζικές καταθέσεις»


Σε έκτακτη ανάγκη χρειάζονται έκτακτα μέτρα, οι πολίτες βλέπουν μια προσπάθεια που προσπαθεί να είναι δίκαια, δήλωσε μιλώντας στο Alter ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, επισήμανε πως η λογική του οικονομικού επιτελείου είναι η κατάργηση όλων των εξαιρέσεων, ενώ ερωτηθείς για τους φορολογικούς συντελεστές ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει πει πως δεν είναι στόχος να αυξηθούν οι ανώτατοι συντελεστές «και αυτό παραμένει».
Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει αρχίσει μια δουλειά ανασυγκρότησης των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ χαρακτήρισε καλά τα έσοδα του Ιανουαρίου.
«Η ασυλία που υπήρχε σε συγκεκριμένα επαγγέλματα τελειώνει», τόνισε ο υπουργός, ερωτηθείς σχετικά με τη φοροδιαφυγή, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχει ατιμωρησία». Δεσμεύθηκε δε ότι «θα υπάρξουν αυστηρότερες ποινές».
Επίσης, διαβεβαίωσε και πάλι πως δεν αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων. Ερωτηθείς σχετικά τέλος διευκρίνισε πως θα δοθεί αύξηση 1,5% σε όλες τις συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: