Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Κατ. Μπατζελή: «Όχι στη λογική «βλέποντας και κάνοντας» για τη γεωργία – χωρίς ημερομηνία λήξης ο διάλογος με τους αγρότες»


«Είναι λάθος να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής στη λογική «βλέποντας και κάνοντας». Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, με σημαντικό κόστος για την κοινωνία, αλλά και για τους ίδιους και την αγροτική οικονομία, αναδεικνύουν για μια άλλη φορά την αποτυχία της ελληνικής αγροτικής πολιτικής και την έλλειψη στρατηγικού προσανατολισμού της πρωτογενούς παραγωγής», τόνισε σήμερα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή από το βήμα των εγκαινίων της 23ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA.
Η κα Μπατζελή απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα αγρότη για οικοδόμηση μίας νέας σχέσης, ξεκαθάρισε πως ο «κοινωνικός διάλογος» θα συνεχιστεί και υπογράμμισε: «Η λογική του να ακολουθήσουμε την πεπατημένη της αδράνειας και των μικροδιευθετήσεων, χωρίς να διαμορφώσουμε νέο σύγχρονο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, έχει οριστικά χρεοκοπήσει». Περισσότερα στο www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: