Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Έκτατο ΔΣ έως το τέλος του μήνα για το Σχέδιο Καλλικράτης


Κατά πλειοψηφία … πέρασε ο Προϋπολογισμός του 2010
– Ομόφωνο ψήφισμα για τους Αγρότες


Για ένα και μόνο θέμα συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2010, με τον οποίο θα ολοκληρώσει η παρούσα Δημοτική Αρχή την 4ετία της.
Κατά πλειοψηφία, η παράταξη «Όραμα και Έργο» υπερψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, όχι όμως και η παράταξη «Ορχομενός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» που την καταψήφισε (παρών δήλωσε ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Λουτσίου κ. Δημήτρης Αντωνίου εξ` αιτίας του γεγονότος πως την 3ετία που πέρασε μόνο ένα έργο ολοκληρώθηκε στο απομακρυσμένο Λούτσι).
«Αναπτυξιακό και ελπιδοφόρο» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος τον προϋπολογισμό του 2010, θέση την οποία υπερασπίστηκαν και οι Αντιδήμαρχοι κκ. Λουκάς Τριανταφύλλου και Γιώργος Τζαβάρας.
Ο Δήμαρχος, επίσης, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τους του συνεργάτες του καθώς και τον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Μιχαλοστάμο (ο οποίος έκανε και την εισήγησή του) καθώς και τον λογιστή του Δήμου κ. Κανέλλη που έφεραν εις πέρας τον «οικονομικό μπούσουλα» για την νέα χρονιά. «Παρ`όλα αυτά μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά ενώ τα οικονομικά στοιχεία ενδέχεται να τροποποιηθούν με τις αλλαγές στις πιστώσεις από την ΣΑΤΑ, κ.α.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Υπερήφανος.
Τους υπαλλήλους ευχαρίστησε στην εισήγησή του και ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης, όχι όμως και τη Δημοτική Αρχή για το παραγόμενο έργο. Στο σύνολό τους, οι αναφορές του κ. Ξηρογιάννη είχαν να κάνουν περισσότερο με τη εν γένει συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στα καθημερινά ζητήματα και τις υποσχέσεις του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και τον απολογισμό της 3ετίας και για τον δικό του συνδυασμό. «Η ημερομηνία λήξης της θητείας σας είναι ορατή κ. Δήμαρχε» είπε μεταξύ άλλων ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Ορχομενού.
Στη εν λόγω συνεδρίαση, χρέη προέδρου έκανε ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Βαγενάς, ο οποίος πριν από την ονομαστική ψήφιση του προϋπολογισμού, εισηγήθηκε την δημιουργία ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουν εδώ και δέκα μέρες οι αγρότες της περιοχής μας, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή.
Επιπλέον, ο κ. Βαγενάς ενημέρωσε το σώμα πως έως και τα τέλη του Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες του Καποδιστριακού Δήμου Ορχομενού για την πρόσφατη Γεν. Συνέλευση της ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας, τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα καθώς και για πρόταση της κυβέρνησης για το Σχέδιο Καλλικράτης που θα μας οδηγήσει στην Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας.
Στην αρχή της συνεδρίασης, μάλιστα, της πρώτης για το νέο έτος, ο αν. Πρόεδρος και ο Δήμαρχος Ορχομενού έκοψαν εθιμοτυπικά την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, η οποία και μοιράστηκε σε όλους του παρισταμένους…
Δείτε και ακούστε την εισήγηση του Αντιπροέδρου του ΔΣ κ. Δημήτρη Βαγενά στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: