Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις αγροτών, λέει η κυβέρνηση εμμένοντας στο διάλογο


Διπλό μήνυμα στους αγρότες εξέπεμψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή μετά τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. Από τη μία επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για «πακέτα», από την άλλη κάλεσε τους κινητοποιούμενους αγρότες σε διάλογο στο υπουργείο (χωριστό από τον διάλογο στο Ζάππειο) εφ’ όσον συμφωνήσουν σε ένα κοινό συντονιστικό όργανο.
Η κα Μπατζελή ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση κατανοεί «τα προβλήματα των αγροτών που συσσωρεύτηκαν από την προηγούμενη κακοδιαχείριση», συμπλήρωσε όμως πως «αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να τα λύσουν».
Η υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και οι πολίτες γνωρίζουν τη δύσκολη κατάσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί με λογικά επιχειρήματα, ενώ αναφέρθηκε και στην άσχημη εικόνα στο εξωτερικό. Ερωτηθείσα για χρηματικές αποζημιώσεις η κα Μπατζελή είπε ότι χρήματα έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, 500 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις και 150 για το σιτάρι και αυτά επιστρέφονται εις διπλούν ως πρόστιμο. Και πρόσθεσε ότι αυτά τα χρήματα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα ενώ επιπλέον επιβαρύνουν και τον κρατικό προϋπολογισμό. Περισσότερα στο http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: